Păturată pe crumpi. Rețeta DELICIOASĂ din Banat

Păturată pe crumpi. Rețeta DELICIOASĂ din Banat
Păturată pe crumpi. Rețeta DELICIOASĂ din Banat

Paturata pe crumpi e una dintre retetele traditionale din Banat. Este DELICIOASA

Paturata pe crumpi. Rețeta Ingrediente:

• 5 crumpi (cartofi) mari albi, taiati rondele
• o bucatica de sunca de casa usor afumata (adica o bucata de carne de porc, garnisita cu slanina)
• 4 cepe mijlocii
• un morcon (morcov)
• o paradaisa (rosie)
• boia de ardei dulce, o foaie de dafin
• sare, piper

Paturata pe crumpi. Rețeta Paturata:

• 300 gr faina
• 3 de pahar cu apa rece
• o lingurita de ulei si o lingurita de otet
• sare

Citeste si: Dietă de slăbit Fulger – cea mai rapidă

Citeste si: Poţi avea şi tu boala Ronei Hartner: tumoră colon. Simptome pe care nu trebuie să le ignori, E FATAL şi nu doare în stadiul incipient

Paturata pe crumpi. Rețeta Umplutura pentru paturata:

• doua oua
• 500 gr branza de vaci, amestecata cu branza sarata
• marar

Paturata pe crumpi. Rețetase prepara asa:

Carnea se taie in bucati potrivite si se pune intr-o cratita la prajit. Nu se adauga ulei, pentru ca are destula grasime. Peste carne se adauga ceapa taiata cubulete si se calesc impreuna.

Se adauga apoi cartofii taiati rondele si morcovul taiat bucati potrivite. Se adauga boiaua, sare, piper si foaia de dafin, rosia curatata de coaja si taiata cubulete, dupa care se pune apa pana se acopera carnea si legumele. Se acopera cu un astupus (capac) si se lasa pe foc sa fiarba pana incepe sa scada.

Separat se face paturata: toate ingredientele se amesteca si se framanta bine pana se face un aluat consistent, care se stropeste cu putin oloi (ulei) si se lasa la odihnit 30 de minute la rece.

Se scoate apoi aluatul si se intinde o foaie groasa de circa 8 mm. Se stropeste cu ulei si se lasa la odihnit 5 minute. Se intinde apoi foaia cu sucitorul cat se poate de subtire. Se pune umplutura din loc in loc, apoi se ruleaza foaia, ca o placinta. Se rasuceste in forma de melc si se aseaza in cratita in care fierb carnea si cartofii. Totul se fierbe la foc mic de tot, acoperit cu capac, timp de 30 – 40 de minute.

sursa: blog.hotelguru.ro



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Top 5 zodii rebele. Ai mare grijă cu ele

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Când a murit, de fapt, Ștefania Szabo? Rezultatele autopsiei răstoarnă ancheta în cazul decesului subit al doctoriței

CE LE-A SPUS anchetatorilor tânărul care și-a ucis tatăl cu 18 lovituri de cuțit i-a cutremurat. Motivul din spatele tragediei care zguduie Bucureștiul e greu de crezut și șochează. Nimeni nu se aștepta ca gestul său să ajungă atât de departe

Nesrin Cavadzade, „Tulay”, din serialul „Povestea noastra”, are planuri mari pentru viitor

El a fost și va rămâne marea iubire a celebrei Hande Ataizi, care joacă rolul Cana în serialul "Fata de la fereastră"! Iată cu cine a fost căsătorită îndrăgita actriță

ALERTĂ NASA! Un obiect misterios ce seamănă cu o navă spațială se îndreaptă cu o viteză orbitoare spre Pământ și pare "să emită periodic jeturi de gaz și praf"


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies