Crochete din orez. DELICIOASE calde sau reci

Crochete din orez. DELICIOASE calde sau reci
Crochete din orez. DELICIOASE calde sau reci

Ai invitați la masă și vrei să îi impresionezi cu ceva gustos, dar care să nu îți dea foarte multe bătăi de cap? Iți propunem o rețetă de crochete sau biluțe din orez. Sunt absolut delicioase atât calde, cât și reci. Le puteți servi cu sos Marinara sau cu salată lângă.

Crochete din orez. DELICIOASE calde sau reci

Ingrediente

- 250 g orez

-1 ou

-100 g parmezan ras/cășcaval

- 1 lingură rasă pesmet

- 100 g cășcaval pt umplut

- 2 ouă

- făină, pesmet pentru tăvălit

- sare

Citeste si: Clătite ”Ana Lugojana”. Rețeta din Banat care te va cuceri definitiv

Citeste si: Păturată pe crumpi. Rețeta DELICIOASĂ din Banat

Crochete din orez. DELICIOASE calde sau reci

Mod de preparare crochete de orez

Punem cca 1 l de apă într-o oală, adăugăm 1-2 lingurițe de sare și orezul spălat în 2-3 ape și clatit foarte bine.

Îl fierbem pentru cca 30-40 minute( bobul trebuie să rămână întreg dar să fie bine pătruns) apoi îl scurgem cu ajutorul unei site dese și îl trecem rapid printr-un jet de apă rece.

Îl lăsăm să se scurgă și să se răcească foarte bine dar avem grijă că din când în când să-l amestecăm cu o lingură astfel încât boabele de orez să nu se lipească între ele.

Dacă vreți să obțineți niște crochete perfecte, orezul trebuie lăsat să se scurgă extrem de bine și să fie foarte rece. De aceea va sfătuiesc să-l fierbeți seară și să-l lăsăți la frigider până a două zi.

Amestecăm orezul cu 1 ou, parmezanul sau cașcavalul ras și 1 lingură rasă de pesmet. Aluatul final trebuie să fie moale, dar ușor modelabil.

Cu mâinile ușor unse cu ulei formăm biluțe mari cât o minge de ping pong în centrul cărora introducem câte un cubuleț mic de cășcaval.

Citeste si: Rețeta de ciocolată caldă recomandată de Mihaela Bilic. Cum să o prepari că să nu te îngrași

Citeste si: 10 rețete celebre, inventate din greșeală. Poveștile celor mai faimoase preparate pe care le consumi astăzi

Trecem crochetele de două ori prin făînă și ou și la sfârșit, o singură dată, prin pesmet (făînă, ouă, făină, ou, pesmet).

Prăjim cca 3-4 minute crochetele în baie de ulei bine încins, apoi le scoatem și le așezăm pe o farfurie tapetata cu hârtie absorbantă de bucătărie.

Le servim calde sau reci. Sunt delicioase!

sursa: clickpentrufemei.ro

 

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

HOROSCOP. Mihai Voropchievici a explicat importanta zilei de naștere. Decada în care te-ai născut

Ce trebuie să faci neapărat în 2025, în funcție de zodie! Mai ai doar câteva zile la dispoziție

Clipe cumplite pentru Loredana Groza, în prag de sărbători! Tatăl artistei se află în stare gravă la spital: „Tata…fă-te bine”

Mesajul lui Fuego în Ajun de Crăciun stârnește nostalgie printre internauți. CE A OBSERVAT îndrăgitul artist despre sărbători te va face să zâmbești și să suspini în același timp: "Fiecare are ceva de făcut, iar asta pune o lume întreagă în..."

Cele trei zodii care vor avea un Martie incredibil de prost. E cea mai grea luna a anului pentru ele!

Veronica izbucnește în lacrimi după ce s-a întâlnit cu familia lui Ahmed. Ce a pățit concurenta „Casa iubrii”

Profesoară de 31 de ani, înjunghiată mortal de un elev din clasa a VIII-a! Un copil de numai 4 anișori a rămas acum orfan


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies