Află din rândurile de mai jos care sunt cele mai cunoscute mituri atunci când vine vorba de prepararea fripturii de vită!
Friptura de vită este una dintre cele mai consumate delicatese atât acasă, cât și la restaurant. Dacă te-ai întrebat vreodată de ce friptura nu iese întotdeauna ca la localurile de lux, problema s-ar putea să nu fie calitatea cărnii de vită, ci de modul de preparare. Află din rândurile de mai jos care sunt cele mai controversate mituri atunci când vine vorba de friptura de vită!
7 mituri despre friptura de vită
„Lasă friptura de vită la temperatura camerei înainte de gătire”
Citește și: Ce se adaugă în salatele de vară pentru a obține un gust mai bun
Citește și: Cum să faci o friptură bună la grătar
Multe gospodine cad în plasa unor astfel de mituri.
„Rumenește friptura de vită la foc mare”
De asemenea, o altă metodă care nu va da roade este să gătești friptura la foc mare pentru ca sucurile din carne să rămână în interior. Cea mai bună metodă de preparare a fripturii pentru a fi suculentă este să fie gătită încet pe o zonă mai rece, iar apoi să fie mutată pe foc mare pentru a avea o crustă delicioasă și pentru a fi suculentă.
„Friptura cu os este mai delicioasă decât cea fără os”
Un alt mit care trebuie demontat este că friptura cu os are un gust mai bun decât cea fără os. Într-adevăr, osul poate funcționa ca un izolator termic însă asta nu înseamnă ca este automat mai delicioasă. În zona osului, carnea se gătește mai puțin și rămâne mai suculentă, asta fiind singura diferență.
„Nu pune sare pe friptură până nu este gata”
Acest mit funcționează chiar invers, carnea de vită are nevoie de sare cu cel puțin 40 de minute înainte pentru un gust delicios, ca la restaurant. Sarea va intra în carne și va extrage lichid, iar aroma fripturii va fi nemaipomenită, bine condimentată și fragedă. Ba mai mult, multe gospodine pun sare pe carne cu o zi înainte pentru un gust mult mai intens.
„Nu mânca friptura de vită cu furculița”
Un alt mit spune că nu este în regulă să folosești furculița atunci când consumi carnea de vită, pentru că se spune că se scurg sucurile din ea. Adevărul este că friptura de vită are o textură groasă, iar o furculița nu va face nicio diferență dacă este înțepată cu ea.
„Întoarce friptura o singură dată”
De asemenea, se spune ca friptura de vită trebuie întoarsă o singură dată în tigaie, pentru a rămâne mai suculentă. Însă, adevărul este că friptura va fi mai uniformă dacă nu este întoarsă de mai multe ori, vor exista părți negătite sau chiar reci. Friptura trebuie gătită simultan din ambele direcții.
„Testează dacă este gata friptura cu metoda degetului”
Mai mult decât atât, o altă metodă virală este să apeși cu degetul friptura pentru a vedea dacă este rare, medium sau bine făcută. Însă, acest truc nu va face nicio diferență, carnea are texturi și grăsimi diferite, iar o friptură groasă nu va reacționa la fel ca una subțire. Cel mai recomandat mod în a vedea cât de bine este făcută friptura este să folosești un termometru.