Ce se adaugă în salatele de vară pentru a obține un gust mai bun

Ce se pune în salata de vară
Ce se pune în salata de vară pentru a obține un gust mai bun

Află în articole de mai jos care este ingredientul secret pe care poți să îl adaugi în salată pentru a obține un gust mai bun.

În sezonul cald, salatele sunt reginele masei. Răcoritoare, pline de vitamine și colorate, salatele de vară sunt extrem de gustoase și hrănitoare și ajută și la hidratarea corpului.

După mâncărurile grase și consistente din timpul sezonului rece, multe persoane aleg ca în sezonul cald să consume mai multe salate reci care să conțină legume, brânzeturi, carne de pui sau paste.

Fiecare legumă are propriul gust și propriile vitamine și combinate între ele și diverificate, aceste legume pot asigura necesarul zilnic de nutrienți, fără a fi nevoie de suplimente alimentare.

Cu dressing sau fără dressing, salatele pot fi consumate ca atare sau alături de o friptură de pui, de vită ori de porc.

Citește și:  Salată de vară, rețeta lui chef Joseph Hadad! Descoperă-i ingredientele și bucură-te de gustul răcoritor: "Serviți imediat, trebuie să rămână crocantă!"

Ce se adaugă în salată
Ce se adaugă în salată[Sursa foto: Freepik]

Citește și:  Salată cu ton, pregătită rapid de Anca Țurcașiu! “Îmi pare rău că nu puteți să o adulmecați, miroase grozav!"

De asemenea, poți prepara salate și din fructe de sezon sau din citrice pe care le poți combina cu fructe de sezon și, pe lângă gustul delicios pe care îl vei obține, te vei bucura și de un boost de vitamine.

Pentru a oferi un gust cu totul deosebit, poți încerca să adaugi și plante aromatice în salata ta. Fie că este vorba despre salvie, despre mentă sau busuioc, aceste plante aromatice schimbă complet gustul salatei și îi oferă un aer mediteranean, care ne duce cu gândul la însoritele țări precum Italia sau Grecia.

Cea mai ușoară modalitate de a adăuga mentă sau salvie în salate este să rupi pur și simplu câteva frunze peste salată sau chiar să le tai cu un cuțit, iar cu fiecare îmbucătură vei simți uleiul volatil

al mentei sau a salviei, precum și gustul lor inconfundabil.

Ce se pune în salata de vară
Ce se pune în salata de vară[Sursa foto: Freepik]

Salată de vară cu rucola și mentă

Una dintre cele mai simple salate în care poți adăuga puțină mentă este aceea de rucola. Pur și simplu adaugă o mână de rucola într-un bol, acoperă cu roșii cherry tăiate în sferturi sau jumătăți, adaugă felii de fructe de sezon – prune, nectarine, caise, căpșuni sau piersici, pune și o bucată de piept de pui la grătar bine condimentat înainte și câteva bucățele de mozzarella sau o bilă de burrata cremoasă.

Nu uita nici de un strop de oțet balsamic, puțin ulei de măsline, sare și piper după gust, iar la final câteva frunze proaspete de mentă.

Este o salată pe care o poți pregăti pentru toți membrii familiei și mai poți adăuga ingrediente în funcție de preferințe.

Citește și: Rezumat episodul 52 „Fata de la fereastră”, difuzat în 17 decembrie la Kanal D: Un nou conflict apare între Cana și Alp după ce acesta află că soția lui a păstrat copilul lui Sedat, iar Nalan se hotărăște să divorțeze- kanald.ro

Citește și: VIDEO Dezastru pe autostradă! 13 persoane au murit și peste 150 au fost rănite- stirilekanald.ro

Intensă și răcoritoare, menta ajunge să potențeze gustul celorlalte ingrediente ale salatei și să le ofere o savoare aparte.

Ce se pune în salata de vară
Ce se pune în salata de vară[Sursa foto: Freepik]

Salată de vară cu pepene verde, brânză feta și mentă

O altă salată inedită pe care o poți încerca în această vară este salata de pepene verde cu brânză feta și cu mentă. Pepenele suculent cu feta ușor sărată și cu menta tocată mărunt se combină pentru o explozie de arome. Adaugă și puțin piper negru, un praf de sare și un strop de ulei de măsline și bucură-te de o salată sănătoasă și extrem de gustoasă. Această salată poate fi consumată și alături de o carne pregătită la grătar.

Pentru a schimba gustul clasic al pastelor carbonara sau al pastelor cu vodcă, înlocuiește busuiocul cu menta proaspătă. Adaugă și puțină ricotta peste paste, un praf de sare de mare și puțină mentă și experimentează un nou gust inedit și proaspăt.

Și fructele de pădure se potrivesc perfect cu menta. Căpșunii, zmeura, murele ori afinele amestecate cu puțină frișcă de casă și cu puțină mentă pe deasupra pot deveni desertul perfect. În plus, menta echilibrează și aciditatea fructelor, așa că nu trebuie să te temi că îți vor pica greu la stomac.

Atunci când vrei să faci un nou fel de mâncare și îți dorești ceva inedit, apelează la plantele aromatice care se regăsesc în magazine în ghiveci. Păstrează aceste plante în bucătărie, udă-le regulat și folosește-le la salate, dar și la băuturile de vară precum limonadă sau chiar și la înghețata de casă.



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Ștrudel cu mac, desertul pregătit de chef Joseph Hadad. „Macul trebuie să rămână moale.”

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Veștile de care românii se temeau! Legea tocmai a fost publicată în Monitorul Oficial. Taxele și impozitele vor exploda începând cu ianuarie 2026

Legatura dintre Alexandra Cuhuteac și Anișoara Dabija: "Nu am cuvinte. Să zică dușmanii ce or vrea, ai întrecut cele mai...". Toți cei care au văzut sunt pur și simplu uimiți 

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

Andreea Mantea, anunț surprinzător în legătură cu Marea Finală. Ce se întâmplă cu premiul: ,,Pentru prima dată în istoria “Casa iubirii”

Un microbuz cu români, implicat într-un accident mortal pe autostrada A4 din Germania


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies