Care este cantitatea exactă de îndulcitor pe care trebuie să o folosești la limonadă pentru a ieși perfect, ca la restaurant! Ce trucuri au barmanii.
Descoperă în articolul de mai jos cum se prepară corect limonada, care sunt pașii pentru a te bucura de o băutură delicioasă în sezonul cald.
Limonada este cea mai populară băutură răcoritoare care este consumată în timpul verii. Dulce-acrișoară, cu mentă, lămâie și cu miere, limonada este adorată de către persoane din întreaga lume. Dacă și tu vrei să pregătești cea mai bună limonadă, trebuie să ții cont de câteva sfaturi simple și astfel vei deveni expertă în prepararea acestei băuturi delicioase.
Citește și: Cea mai bună rețetă de limonadă! Ingredientul secret, care îi dă un gust senzațional
Citește și: 6 Rețete de limonadă cu lămâie. Răcoritoare și fresh, sunt perfecte în zilele toride
O limonadă cu adevărat bună trebuie să aibă un echilibru între gustul acru și gustul dulce, așa că este esențial să adaugi cantitățile exacte de zeamă de lămâie și de îndulcitor.
Cât zahăr se pune în limonadă
Cei mai mulți experți în prepararea limonadei au un singur sfat pentru cei care caută rețeta perfectă: totul se rezumă la alegerea unui îndulcitor potrivit, iar acesta să fie în formă lichidă.
Așadar, este important să faci un sirop înainte de a prepara limonada în loc să adaugi direct zahăr sau cuburi de zahăr.
În acest mod, vei obține o limonadă fină și vei putea controla mai ușor cât de dulce sau de acră vrei să fie limonada ta. Așa cum sugerează și numele, nu trebuie decât să încălzești apă, să pui zahăr, să amesteci zahărul până când se topește, iar apoi poți să îl adaugi peste apă și peste zeama de lămâie.Pentru a face acest lucru, trebuie să pregătești în acest mod siropul: pune în cantități egale zahăr și apă, lasă să se încălzească până când cristalele se dizolvă, apoi lasă siropul să se răcească până când este gata de
utilizare. Înainte de a-l pune în carafa cu apă și cu zeamă de lămâie, strecoară siropul foarte bine, pentru a nu rămâne urme de zahăr.În cazul în care nu vrei să consumi zahăr și vrei să îl înlocuiești cu un alt îndulcitor lichid, poți folosi sirop de agave. Este deja pregătit și poți face pregăti și mai repede o limonadă, deoarece nu mai este nevoie să dizolvi zahărul în apa fierbinte.
Experții în prepararea limonadei recomandă ca siropul să fie utilizat în funcție de preferințele personale de gust. Dacă vrei ca limonada să fie mai acră, atunci pune mai puțin îndulcitor.
Un alt truc pentru ca limonada să aibă cel mai bun gust este să folosești suc proaspăt de lămâie. Pentru un plus de gust, se pot adăuga și alte ierburi proaspete, precum rozmarin, lavandă, mentă sau busuioc, în funcție de preferință.
După ce ai preparat o cantitate mai mare de limonadă, în cazul în care îți dorești să o păstrezi pentru o perioadă mai lungă de timp, tot ce trebuie să faci este să o torni în tăvițe pentru cuburi de gheață și să le pui în congelator. Când ai poftă de limonadă, pur și simplu scoți cuburile, adaugi puțină apă și creezi limonada perfectă. Ca să nu mai fie nevoie să mai faci altă limonadă și să torni aceste cuburi peste ea, poți să o faci puțin mai concentrată înainte de a o turna în tăvițele pentru cuburi de gheață.
De asemenea, poți merge și mai departe, în zilele călduroase de vară. Adaugă limonada în forme de silicon pentru înghețată și savureaz-o alături de cei dragi.
Cum poți folosi limonada ca marinadă pentru pui
În cazul în care ți-a rămas limonadă și nu știi cum să o folosești, un expert în bucătărie a venit cu o soluție inedită. Amestecă o cană de limonadă cu usturoi, piper, sare, muștar Dijon, oregano uscat și boia afumată și folosește acest preparat pe post de marinadă pentru pui și creveți la grătar. Zahărul din limonadă se va carameliza pe grătar și îi va oferi puiului un gust cu totul special.