Printre rețetele pregătite, Maica Iustina a decis să pregătească și un sos răcoritor, de tzatziki.
De această dată, Maica Iustina este cea care a pregătit o nouă rețetă delicioasă și de-a dreptul rapidă. Aceasta a ales să prepare un sos tzatziki, perfect pentru a se servi cu nenumărate preparate, în special în silele ceva mai călduroase, fiind foarte răcoritor și delicios. O adevărată delicatesă de rețetă, pregătită cu doar câteva ingrediente regăsite deseori în gospodăria noastră, dar și pași explicați amănunțit, iar ulterior împărtășită publicului larg pe canalul de YouTube TrinitasTV.
Sos tzatziki, pregătit de Maica Iustina
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Ingrediente
- 1,5 castravete fabio
- 1 kg iaurt grecesc
- mărar
- mentă
- 2 căței usturoi
- zeamă de lămâie
Mod de preparare
- “Încercăm să facem un sos tzatziki din bucătăria grecească.
- O să începem prin a rade 2 căței de usturoi. (…) Punem peste usturoi un pic de zeamă de lămâie, ca să mai ia din iuțimea lui și un picuț de sare și lăsăm așa, de aceea am și început cu el să nu fie foarte iute, poate nu le place multora așa. (…)
- O să încep să rad și castraveții (…), îi radem cu coajă cu tot. (…) O să-i punem într-o strecură ca să se scurgă.
- O să tocăm și mărar, mie îmi place cu mai mult mărar. Păstrăm așa o frunzuliță că poate facem și un pic de aranjament la final. (…) Eu aș fi vrut să punem și câteva frunzulițe de mentă, astea merg mai ales vara, pentru că dau mai multă prospețime, dar cred că n-o s-o folosesc toată, pentru că mi se pare cam multă, ci doar de pe două crenguțe.
- Vreau să pregătesc un pic dressing-ul. Punem zeama de lămâie și un pic de piper, nu foarte mult. Oricum, în ce privește și lămâia și piperul, am văzut că sunt diverse cantități. Unii pun mai mult, îl fac mai acrișor.
- Acum o să stoarcem castraveții, pentru că nu-i putem pune cu zeamă.
- Adăugăm usturoiul în dressing și acum venim cu dressing-ul peste castraveți. (…)
- Punem iaurt, e un iaurt din comerț, nu e făcut de noi. E un iaurt stil grecesc, foarte gras, însă nu se va simți așa. Eu zic că se simte răcoritor, asta e senzația pe care o am eu când mănânc sos din acesta.
- Eu am pus mult mărar, pentru că sunt o mare iubitoare, în general de verdeață și acum pur și simplu amestecăm.
- O să lăsăm la frigider ca să se mai întărească puțin și după aceea poate facem și un pic de aranjament așa să arate mai apetisant că prima dată vorbește ochiul și după aceea gustul.”, a explicat Maica Iustina, în filmulețul postat pe canalul de Youtube menționat anterior.