Acest sos este unul dintre cele mai folosite, însă uneori ne mai și rămâne și deseori ajunge să fie aruncat, dar nu și de această dată!
Află din rândurile următoare, care sunt doar câteva moduri în care poți să folosești sosul bbq rămas, pentru a da un gust inedit și altor preparate.
1. Folosește-l ca bază pentru pizza
Deși poate că nu ai întâlnit acest tip de bază inițial, află că sosul BBQ poate transforma o pizza... într-un timp foarte scurt, datorită faptului că are o aromă dulce-afumată, care se potrivește perfect cu ingredientele regăsite deseori pe pizza: pui, bacon, șuncă sau brânzeturi diverse. În locul sosului clasic de roșii, poți alege să întinzi un strat subțire de sos BBQ, direct pe aluat.
Dacă îți dorești, poți face și o mică schimbare în ceea ce privește sosul BBQ, și anume, îl poți amesteca cu o linguriță de muștar, pentru o notă ușor acrișoară sau chiar cu puțin oțet balsamic, în funcție de preferințe.
De asemenea, un alt aspect de luat în seamă în cazul acestei combinații de sos BBQ și pizza, ține și de alegerea toppingurilor potrivite. Poți alege să pui mozzarella și pui, ceapă și porumb sau chiar brânză cheddar și ardei grași.
Pentru un plus de gust, poți unge marginile blatului cu puțin sos BBQ amestecat cu ulei de măsline, toate acestea, înainte de coacere, pentru o crustă rumenă și aromată.Citește și: Trucurile care te ajută să toci ceapa eșalotă, exact ca un profesionist! N-ai idee cât de ușor este
2. Prăjește ouăle în sos BBQ sau toarnă-l peste cartofii prăjiți
Dacă îți dorești o schimbare de la ouăle clasice ochiuri sau omletele, sosul BBQ poate schimba totul. Tot ce trebuie să faci este să pui o lingură de sos într-o tigaie încălzită, să-l lași să sfârâie și apoi să spargi ouăle direct peste el. În tot acest timp, ouăle vor trage aroma afumată a sosului, iar marginile se vor carameliza datorită conținutului de zahăr din sos.
Pe de altă parte, dacă nu vrei astăzi ouă, dar vrei cartofi prăjiți, poți folosi sosul BBQ și aici.
Poți să-i amesteci cu puțin sos imediat după ce i-ai scos din ulei sau, și mai bine, să-i dai la cuptor înveliți într-un strat subțire de sos, astfel încât să se caramelizeze și să ofere cartofilor o crustă rumenă și plină de gust. Dacă îți dorești să duci totul la următorul nivel, după ce i-ai prăjit sau scos din cuptor, poți face și un topping dintr-o linguriță de smântână, ceapă verde tocată și câteva fâșii de bacon prăjit.Citește și: Anunț important pentru românii cu probleme de sănătate!- stirilekanald.ro
3. Amestecă-l direct în carnea pentru burgeri sau transformă-l într-o glazură pentru carne
Deși poate că te-ai gândit să folosești acest sos BBQ ca topping, cu siguranță nu ai luat în calcul să îl adaugi... direct în compoziția de carne. Dacă vei face asta înainte de modelare, cu doar 2-3 linguri de sos la un kilogram de carne, vei da un gust intens, o textură moale și vei menține carnea fragedă, datorită conținutului de zahăr și oțet, care acționează că un fel de marinadă. Odată ce vei ajunge la punctul de prăjire, vei observa cum exteriorul devine caramelizat, exact așa cum ți-ai dorit.
Dacă totuși îți dorești să transformi sosul BBQ într-o glazură pentru carnea ta suculentă, acesta reprezintă baza ideală pentru o glazură aromată și frumos rumenită. Tot ce trebuie să faci este să ungi carnea cu sosul în ultimele 10-15 minute de gătire sau să îl combini cu o lingură de miere, puțin sos de soia și un strop de zeamă de lămâie, în funcție de preferințe.