Celebrul bucatar Jamie Oliver vine cu o gustare sanatoasa, ispititoare si usor de preparat- briose cu glazura de ciocolata.
Ingrediente: 30 g stafide, 30 g caise uscate, 30 g curmale, 1 lingurita praf de copt, 140 g faina cu praf de copt, 30 g zahar brun, 1 lingura sirop de zahar, un ou mare, 30 g unt topit si 150 ml apa fierbinte (pentru 12 bucati).
Pentru glazura de ciocolata: 40 g unt, 40 g zahar pudra, 40 g ciocolata simpla si 70 ml smantana dulce.
Mod de preparare
Incalziti cuptorul la 200 grade C, mixati in robotul de bucatarie stafidele, caisele, curmalele, praful de copt si putina faina (doar atat cat sa nu se mai lipeasca fructele de lamele robotului). Daca nu aveti mixer, puteti taia fructele foarte marunt cu cutitul. Puneti amestecul intr-un castron impreuna cu zaharul brun, siropul de zahar, oul si untul topit si apoi amestecati-le bine.
In final, adaugati apa foarte fierbinte si restul de faina, dupa care bateti bine cu un tel.
Turnati apoi compozitia obtinuta in 12 cupe de hartie pentru briose si asezati-le intr-o tava. Coaceti timp de aproximativ 15 minute in cuptorul preincalzit.
In timp ce briosele se cos usor in cuptor, topiti intr-un vas toate ingredientele pentru glazura de ciocolata si lasati-le sa clocoteasca un timp, pana cand amestecul se inchide usor la culoare.
Luati vasul de pe foc si lasati sosul sa se raceasca pana cand se ingroasa. Apoi turnati cate putin deasupra fiecarei briose, informeaza apropotv.ro.
Ingrediente: 30 g stafide, 30 g caise uscate, 30 g curmale, 1 lingurita praf de copt, 140 g faina cu praf de copt, 30 g zahar brun, 1 lingura sirop de zahar, un ou mare, 30 g unt topit si 150 ml apa fierbinte (pentru 12 bucati).
Pentru glazura de ciocolata: 40 g unt, 40 g zahar pudra, 40 g ciocolata simpla si 70 ml smantana dulce.
Mod de preparare Incalziti cuptorul la 200 grade C, mixati in robotul de bucatarie stafidele, caisele, curmalele, praful de copt si putina faina (doar atat cat sa nu se mai lipeasca fructele de lamele robotului). Daca nu aveti mixer, puteti taia fructele foarte marunt cu cutitul.
Puneti amestecul intr-un castron impreuna cu zaharul brun, siropul de zahar, oul si untul topit si apoi amestecati-le bine. In final, adaugati apa foarte fierbinte si restul de faina, dupa care bateti bine cu un tel.
Turnati apoi compozitia obtinuta in 12 cupe de hartie pentru briose si asezati-le intr-o tava. Coaceti timp de aproximativ 15 minute in cuptorul preincalzit.
In timp ce briosele se cos usor in cuptor, topiti intr-un vas toate ingredientele pentru glazura de ciocolata si lasati-le sa clocoteasca un timp, pana cand amestecul se inchide usor la culoare.
Luati vasul de pe foc si lasati sosul sa se raceasca pana cand se ingroasa. Apoi turnati cate putin deasupra fiecarei briose, informeaza apropotv.ro.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro