Tort cu portocale. Tortul armoniei, într-un dans de arome!

retete de gustare

Tort cu portocale

Tortul cu portocale se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de tort cu portocale.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cel mai gustos tort cu portocale, preparat așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Tort cu portocale

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Rețetă simplă de tartă cu căpșuni. Ce ingrediente să adaugi pentru un desert delicios

Tort cu portocale[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețeta de plăcintă cu ton! Cum prepară chef Roxana Blenche această rețetă: „Am pus drojdia după ce s-a activat și toată zeama de la tonul scurs.”

Timp de preparare- o ora

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Timp total- 2 ore

Rețeta este pentru 4 persoane

Tort cu portocale[Sursa foto: freepik]

Ingrediente

Ingrediente pentru baza de ciocolată:
- 200 g de ciocolată neagră
- 100 g de unt
- 50 g de zahăr
- 2 ouă

Tort cu portocale[Sursa foto: freepik]

Ingrediente pentru straturile de biscuiți:
- 400 g de biscuiți simpli
- 150 ml de lapte (pentru înmuiat biscuiții)

Ingrediente pentru crema de portocale:
- 400 ml de suc proaspăt de portocale
- 100 g de zahăr
- 4 gălbenușuri
- 50 g de amidon de porumb
- 200 ml de smântână pentru frișcă

tort cu portocale
Tort cu portocale[Sursa foto: freepik]

Citește și: Bianca îl vrea pe Gagea eliminat din Casa Iubirii: „Să-mi dea și bani de motorină” Ce s-a întâmplat în gală- kanald.ro

Citește și: „Ajutor, ajutor, lasă-mă!” El este Ștefan, criminalul din Mureș care a înjunghiat mortal în inimă un bătrân! Ultimele strigăte de disperare ale bărbatului au fost auzite de prietenul individului- stirilekanald.ro

Ingrediente pentru crema albă:
- 500 ml de lapte
- 100 g de zahăr
- 4 gălbenușuri
- 50 g de amidon de porumb
- 1 plic de zahăr vanilat
- 200 ml de smântână pentru frișcă

Ingrediente pentru decor:
- Biscuiți sfărâmați

tort
Tort cu portocale[Sursa foto: freepik]

Trebuie să știți că această cantitate de ingrediente este suficientă pentru aproximativ 4 persoane, înainte de a începe să o preparăm.

Trebuie să dublați cantitatea de ingrediente sau chiar să le triplați dacă doriți o cantitate mai mare. Este timpul să trecem la lucru!

retete pentru desert
Tort cu portocale[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  1. Pasul 1. Prepararea bazei de ciocolată: Pune ciocolata și untul într-un bol termorezistent și topește-le împreună la bain-marie sau în cuptorul cu microunde, amestecând până obții un amestec omogen. Adaugă zahărul și amestecă bine până se topește.
    Adaugă ouăle, unul câte unul, amestecând continuu până se încorporează complet. Toarnă amestecul într-o formă de tort cu fund detașabil, tapetată cu hârtie de copt. Coace în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 10-15 minute. Lasă să se răcească complet.
  2. Pasul 2. Prepararea cremei de portocale: Stoarce portocalele pentru a obține 400 ml de suc proaspăt. Într-un bol, bate gălbenușurile cu zahărul până devin cremoase. Adaugă amidonul de porumb și amestecă bine. Într-o cratiță, încălzește sucul de portocale până aproape de punctul de fierbere. Toarnă încet sucul fierbinte peste amestecul de gălbenușuri, amestecând continuu. Transferă tot amestecul înapoi în cratiță și gătește la foc mediu, amestecând constant, până când se îngroașă. Lasă să se răcească complet. Bate smântâna pentru frișcă până devine fermă și încorporează-o în crema de portocale răcită.
  3. Pasul 3. Prepararea cremei albe: Într-un bol, bate gălbenușurile cu zahărul și zahărul vanilat până devin cremoase. Adaugă amidonul de porumb și amestecă bine. Într-o cratiță, încălzește laptele până aproape de punctul de fierbere. Toarnă încet laptele fierbinte peste amestecul de gălbenușuri, amestecând continuu. Transferă tot amestecul înapoi în cratiță și gătește la foc mediu, amestecând constant, până când se îngroașă. Lasă să se răcească complet. Bate smântâna pentru frișcă până devine fermă și încorporează-o în crema albă răcită.
  4. Pasul 4. Asamblarea tortului: Înmoi biscuiții în lapte și aranjează un strat uniform peste baza de ciocolată. Întinde un strat generos de cremă de portocale peste biscuiți. Înmoi biscuiții în lapte și aranjează un al doilea strat de biscuiți peste crema de portocale. Întinde un strat generos de cremă albă peste al doilea strat de biscuiți. Continuă cu straturi alternative de biscuiți înmuiați, cremă de portocale și cremă albă, până când obții 2-3 straturi, în funcție de înălțimea formei de tort și de preferințe.
  5. Pasul 5. Finalizarea și decorarea: Încheie tortul cu un strat de biscuiți sfărâmați. Lasă tortul la frigider pentru cel puțin 4 ore sau peste noapte pentru a se întări și a se combina aromele. Acest tort va impresiona cu siguranță prin combinația sa de arome și texturi, fiind perfect pentru orice ocazie specială. Poftă bună!

retete de prajituri de casa
Tort cu portocale[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Rețeta de plăcintă cu ton! Cum prepară chef Roxana Blenche această rețetă: „Am pus drojdia după ce s-a activat și toată zeama de la tonul scurs!”

Imagini incendiare cu Monica Bârlădeanu! Abia o mai recunoști! Da, EA e!

Visul „secret” al Deliei Budeanu! A murit cu acest regret! De ce nu și-a putut îndeplini dorința?!

Zi de sărbătoare în familia Sterp! Iancu și Denisa Coțolan au spus „DA” la Starea Civilă

Top 5 tendințe de pantofi de toamnă pe care le vei vedea peste tot în acest sezon, potrivit stiliștilor

“Casa iubirii”, locul 1 în preferinţele publicului, în întreaga ţară şi la oraşe

"E primul pas spre un război mondial". Cei 10.000 de soldați din Coreea de Nord trimiși în Ucraina ar putea arunca în aer butoiul cu pulbere


Cookies