Tort cu blat pralina si frisca! Nu ai mai mancat asa ceva!


Aceasta este combinatia perfecta de dulce din blat si frisca.

 

Ingrediente
250 g zahar tos, 200 g nuci, 8 oua, 120 g zahar farin, 3 linguri faina, 1 plic vanilie.
Mod de preparare
Zaharul tos se caramelizeaza, se amesteca bine cu nuca si se rastoarna pe un platou care in prealabil a fost uns cu putin unt sau ulei. Cand s-a racit, se macina prin masina de tocat nuci. Galbenusurile se bat cu zaharul farin, iar albusurile batute spuma se incorporeaza in compozitia de galbenusuri, apoi se adauga pralina, zaharul vanilat, faina si se amesteca incet. Se tapeteaza o forma, fie dreptunghiulara, fie rotunda si se toarna compozitia care se coace la foc domol. Cand este coapta, se rastoarna. Dupa racire se taie in 2-3 blaturi, se insiropeaza usor si se umplu, fie cu frisca, fie cu crema preferata
Sursa

Ingrediente

250 g zahar tos, 200 g nuci, 8 oua, 120 g zahar farin, 3 linguri faina, 1 plic vanilie.

Mod de preparare

Zaharul tos se caramelizeaza, se amesteca bine cu nuca si se rastoarna pe un platou care in prealabil a fost uns cu putin unt sau ulei. Cand s-a racit, se macina prin masina de tocat nuci. Galbenusurile se bat cu zaharul farin, iar albusurile batute spuma se incorporeaza in compozitia de galbenusuri, apoi se adauga pralina, zaharul vanilat, faina si se amesteca incet. Se tapeteaza o forma, fie dreptunghiulara, fie rotunda si se toarna compozitia care se coace la foc domol. Cand este coapta, se rastoarna. Dupa racire se taie in 2-3 blaturi, se insiropeaza usor si se umplu, fie cu frisca, fie cu crema preferata

Sursa

 


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

Ioana Ginghină a dat vestea, la trei luni de a divorț! „Am spus un mare DA!”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri