Tarta cu dovleac se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de tartă cu dovleac.
Rețetă de Tartă cu dovleac
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Supă cremă de conopidă și năut. Alege să aplici și etapa de coacere, pentru un gust mai intens!
Citește și: Banana bread. O alegere perfectă pentru un desert rapid!
Timp de preparare – o ora
Timp total – 2 ore
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Rețeta este pentru 6 persoane
Ingrediente
Ingrediente pentru aluat
- 200 g de făină
- un praf de sare
- 20 g de zahăr
- 150 g de unt rece
- 4 linguri de apă rece
ingrediente pentru umplutură
- 4 ouă
- 450 g de piure de dovleac
- 150 ml de smântână dulce
- 150 g de zahăr
- o linguriță de scorțișoară
- 1/2 de linguriță de ghimbir
- un praf de cuișoare
- în praf de nucșoară
Ingrediente pentru decor
- semințe de dovleac
- nuci
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente
Mod de preparare
- În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă este să începem prin a prepara blatul pentru tartă. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari în care vom adăuga, pentru început, făina, alături de praful de sare, dar și cantitatea de zahăr, ingrediente pe care le vom amesteca foarte bine cu un tel. Untul rece, scos din frigider se va tăia în cubulețe și se va adăuga peste restul ingredientelor din bol, alături și de lingurile de apă, iar acum a venit momentul să amestecăm ingredientele, însă direct cu mâna, frământând până când vom obține un aluat mai sfărâmicios, însă nu elastic. În cazul în care observați că aluatul pentru tartă s-a întărit mai mult decât este cazul, mai puteți adăuga o lingură sau 2 de apă. De asemenea, în cazul în care nu doriți să frământați aluatul cu mâna și dețineți un robot de bucătărie, îl puteți folosi pe acela pentru a amesteca ingredientele mai ușor.
Citește și: Zodiac chinezesc 14 ianuarie 2025: Semnul zodiacal care va primi o veste bună legată de carieră- kanald.ro
- Pe o suprafață plată vom presăra făină și vom transfera aluatul nostru, însă nu înainte de a așeza și o folie alimentară. Acum a venit momentul să întindem aluatul nostru și să îl modelăm într-o formă rotundă, cu sucitorul, însă îl puteți lăsa și direct cu mâna pentru a lua forma dorită, iar ulterior deasupra vom așeza o altă folie alimentară, iar aluatul se va introduce în frigider, timp de aproximativ o oră.
- După acest interval de timp, vom scoate aluatul din frigider ce îl vom așeza toți suprafață plată, îi vom rotunji marginile și vom întinde apoi tot cu un sucitor pentru a lua forma unui cerc, nici prea gros, dar nici prea subțire ca grosime. Imediat apoi îl vom rula cu atenție pe sucitor pentru a îl pune mult mai ușor în tavă, și vom avea nevoie de o tavă rotundă, specială pentru tarta noastră, lăsăm aluatul de pe sucitor și îl întindem in tavă, astfel încât să se așeze pe întreaga suprafață a acesteia.
- Acum a venit momentul să preparăm și umplutura noastră pentru tartă, iar într-un bol de dimensiuni mai mari vom adăuga ouăle, scorțișoara, în ușoara, ghimbirul, zahărul, cuișoarele, un praf de sare, smântâna dulce, dar și piureul de dovleac. Toate aceste ingrediente se vor amesteca foarte bine pentru a obține un piure de dovleac gustos. Piureul de dovleac se poate achiziționa direct din comerț, însă în cazul în care vă doriți să îl preparați în casă, ar trebui doar să achiziționați un dovleac și să coaceți bucățelele tăiate din acesta, iar ulterior odată ce acestea s-au copt, cu ajutorul unui blender le veți pasa pentru a obține consistența fină a unui piure de dovleac.
- Piureul de dovleac se va turna peste aluatul din tavă, iar apoi aceasta se va introduce în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 190°C timp de aproximativ o oră, verificând din când în când sau spre finalul timpului, dacă aceasta s-a copt complet.
- După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, ulterior și partea noastră din tavă, o putem decora cu ce câteva semințe de dovleac, dar și cu câteva nuci, în funcție de preferințe, iar rețeta de astăzi e gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.