Galette cu roșii și brânză ricotta se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de galette cu roșii și brânză ricotta.
Rețetă de Galette cu roșii și brânză ricotta
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 7 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Banana bread. O alegere perfectă pentru un desert rapid!
Citește și: Pizza pepperoni. Un blat pufos și un gust autentic!
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Timp de preparare- o ora
Timp total – 2 ore
Rețeta este pentru 2 persoane
Ingrediente
Ingrediente pentru aluat
- 250 g de făină
- 150 g de unt rece
- 2 ouă
- o lingură și jumătate de zahăr
- câteva linguri de apă rece
- Sare
Citește și: Armando și Mihai au murit în accidentul de la Ploiești. Viteza i-a băgat în mormânt- stirilekanald.ro
ingrediente pentru umplutură
- Roșii în culori diferite
- 250 g de brânză ricotta
- piper negru măcinat
- 1/2 de linguriță de cimbru
- o linguriță de miere
- busuioc verde
- un ou
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 2 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați
Mod de preparare
- În primul și în primul rând, pentru această delicioasă rețetă vom începe prin a pregăti aluatul. Așadar, tot ce trebuie să facem este să avem un bol de dimensiuni mai mari în care adăugăm toată cantitatea de făină, sare, după gust, dar și cantitatea de zahăr și unt rece, direct din frigider, unt pe care l-am tăiat în bucăți mai mici în prealabil.
- Abia atunci este momentul să adăugăm și ouăle, rând pe rând virgule timp în care continuăm să amestecăm, dar și câte puțină apă rece, până când vom observa că la final am obținut un aluat mai tare, în tot acest timp frământând direct cu mâinile. Aluatul obținut se pune într-un bol de dimensiuni mai mari, îl acoperim cu folie alimentară și îl punem în frigider timp de aproximativ o oră.
- După acest interval de timp vom scoate aluatul din frigider, îl vom întinde pe o suprafață plată pe care am presărat puțină făină, și începem să îl întindem cu sucitorul până când vom obține o foaie de aluat, nici prea subțire, dar nici prea groasă.
- Acum a venit momentul să ne ocupăm și de umplutura noastră, motiv pentru care, trebuie să luăm rând pe rând roșiile și să le feliem, nu prea gros, ci subțire sau potrivit ca dimensiune, iar ulterior să le așezăm într-un bol. Într-un alt bol separat vom sfărâma și brânză ricotta, în bucățele potrivite.
- Acum că și umplutura noastră este gata, în mijlocul aluatului vom așeza brânză ricotta, însă fără a acoperi întreaga suprafață a aluatului, marginile fiind lăsate libere, pentru ca la final să le ungem cu puțin ou bătut. Peste brânza așezată vom presăra și un strop de cimbru, un praf de piper negru măcinat, dar și pe întreaga suprafață vom pune din loc în loc puțină miere de albine, să nu mai mult de o linguriță. Acum tot ce ne-a rămas de făcut este să așezăm așa cum ne dorim feliile de roșii.
- În acest moment, este necesar să aducem marginile aluatului spre centru și să le presăm puțin astfel încât acestea să rămână nemișcate. Marginea este unsă cu oul bătut, iar deasupra puteți să mai presărați și puțin cimbru uscat, după preferințe. Preparatul se va pune într-o tavă de cuptor în care am așezat hârtie de copt, iar tava se va introduce în cuptorul preîncălzit la 180 °C timp de aproximativ o oră.
- După acest interval de timp, scoatem tava din cuptor, ulterior și în preparatul nostru din tavă, iar rețeta de azi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.