De ce ingrediente ai nevoie pentru a pregăti această salată specială.
Doamna Gina Bradea, cunoscută pentru rețetele sale speciale, pregătește o rețetă murături asortate de peste 30 de ani. Pentru că nu este nevoie de sterilizare, timpul alocat pregătirii va fi unul redus, însă salata va ține toată iarna, fără să se înmoaie ingredientele.
Iată ce spune doamna Bradea despre rețeta sa specială, pe care poți încerca și tu acasă. Va ține peste iarnă și va fi perfectă pentru friptură și pentru mâncărurile dulci:
„Cea mai bună salată de murături asortate la rece este această reţetă, pe care o fac de peste 30 de ani. Fără sterilizare, fără multă muncă, legumele rămân tari, crocante, iar amestecul de legume are o savoare incredibilă.
Citeste si: Rețeta de tocăniță cu ciuperci, veche de 100 de ani. Secretul acestui deliciu
Se poate servi şi alături de cele mai savuroase fripturi, dar şi alături de o modestă fasole bătută sau o iahnie de cartofi. Fiecare mesean se va întrece să aleagă ce-i place mai mult: felii de murături, castraveţi, ţelină, morcov, ardei sau ceapă. Chiar că este genul acela de murături care împacă toate gusturile şi toate mofturile!”
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Ce ne trebuie pentru rețeta de salată de murături asortate, la rece:
1 kg gogonele
1 kg gogoşari sau ardei roşu, kapia 400 g morcov
3 cepe mari (cam 400 g) câteva fire de ţelină
1 lingură rasă de sare de murături
500 g oţet
300 g zahăr sau miere de albine
1 vârf de ardei iute
1 linguriţă boabe de muştar.
Secretul pentru ca murăturile să rămână tari luni întregi
Legumele se spală foarte bine, se curăță de cotoare și semințe, apoi se taie felii. Înainte să tăiați legumele, e bine să le ștergeți foarte bine cu șervete din pânză sau hârtie, să nu aibă nici o picătură de apă.
Se pot folosi și tulpini de țelină Apio. În cazul în care folosiți țelină românească, aveți grijă să folosiți doar câteva fire, altfel gustul va fi mult prea puternic.
Iată cum se pregătește rețeta, pas cu pas: