Gina Bradea a explicat, pas cu pas, cum a pregătit salata de dovlecei cu iaurt grecesc și mărar.
Gina Bradea este unul dintre cei mai cunoscuți bloggeri culinari, iar aceasta reușește întotdeauna să surprindă prin preparatele sale, dar și prin gustul care trece dincolo de micile ecrane. Pe lângă blog, aceasta este activă și pe rețelele de socializare, împărtășind mici secrete din pasiunea pe care a descoperit-o încă din copilărie. Prin sfaturi practice și cu ajutorul ingredientelor naturale, Gina Bradea împărtășește experiențele din bucătăria tradițională și gustul copilăriei. A publicat mai multe cărți gastronomice și a fost invitată și în diverse emisiuni culinare, cu care a avut colaborări.
De această dată, Gina Bradea a explicat cât de simplu pregătește un preparat perfect pentru dimineți sau gustările dintre mese, așa că a înlocuit vinetele cu dovlecei și a realizat o salată.
A tăiat 3 dovlecei pe care i-a băgat la cuptor pentru jumătate de oră, pe care i-a asezonat cu sare și piper după gust. După coacere, aceștia au fost tocați și amestecați cu iaurt grecesc, mărar și zeamă de lămâie.
„Simplu și bun, ușor, ieftin, delicios. Reglați gustul de sare și piper după gustul dumneavoastră.
Trei dovlecei, le tăiem capetele, îi tăiem în două pe lung și facem niște dungi, tot pe lung, să intre sarea mai bine, să se coacă mai ușor. Presărăm cu sare, îi așezăm în tavă. Punem și o căpățână de usturoi, o tăiem în două. Băgăm la cuptor, la o temperatură de 200 de grade, pentru aproximativ jumătate de oră, să se coacă bine. I-am lăsat puțin să se răcească, iar acum îi tocăm mărunt.
Punem dovleceii la scurs într-o sită, tăiem o ceapă galbenă sau roșie cubulețe cât mai fine. Mărar proaspăt. Punem într-un castron, adăugăm usturoiul copt și dovlecelul bine scurs, cu sare, piper sau ardei iute și iaurt grecesc, 1-2 linguri de ulei de măsline. Amestecăm totul foarte bine, iar la final punem zeamă de lămâie după gust.”, a povestit Gina Bradea.
Gina Bradea a explicat, pas cu pas, cum a pregătit salata de dovlecei cu iaurt grecesc și mărar.
Celebra rețetă de Burger moldovenesc, aflată chiar la emisiunea de călătorii ”ROventura”! Cu doar câteva ingrediente, gustul final este de-a dreptul inedit
Elena Kadar18 decembrie 2025Actualizat: 18 decembrie 2025, 17:45