Bloggerul pregătește rețete fel de fel, iar recent a dorit să se ocupe și de un desert al copilăriei sale, prăjitura Felii Londra.
Gina Bradea împărtășește nenumărate rețete cu publicul larg, chiar și în mediul online. De această dată, în cursul zilei de ieri, pe contul său de TikTok, a postat o prăjitură de casă foarte simplă, potrivită pentru acele zile în care îți dorești să îți amintești de gustul copilăriei. Astfel, celebrul bucătar a explicat tot modul de preparare, pas cu pas, pentru prăjitura Felii Londra, având nevoie de doar câteva ingrediente, pentru ca rețeta să iasă pe gustul tuturor, fiind bună de pus în practică cu multă ușurință.
Prăjitura Felii Londra, pregătită de Gina Bradea
Citește și: Care este secretul Ginei Bradea, pentru cea mai bună socată? "Băutura delicioasă a verii!"
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Ingrediente
Ingrediente pentru aluat
- 300 g făină
- 200 g unt
- 70 g zahăr
- un vârf de linguriță de sare
- vanilie sau coajă de lămâie
- 3 gălbenușuri de ou
- 1 linguriță de praf de copt
Ingrediente pentru uns
- 1 borcan de 400 g de gem sau marmeladă (caise, vișine, căpșuni, prune, zmeură etc.)
- 100 g miez de nucă, opțional
Ingrediente pentru bezea
- 3 albușuri de ou
- 150 g zahăr
- 100 g miez de nucă
- 1 linguriță de oțet
- vanilie
Mod de preparare
- “Aluat fraged, foarte moale și pufos, gem și nucă, bezea cu nucă. O prăjitură de casă extraordinară!
- Punem 200 de grade de unt (n.r.
- Adăugăm acum peste 300 de grame de făină (n.r. cernută), un pliculeț de praf de copt, o linguriță, le cernem împreună. Frământăm repede, aluatul este moale!
- Îl împachetăm în folie de plastic și îl dăm la frigider.
- În bolul mixerului punem 3 albușuri, le punem la robot și le batem la viteză mare.
- Adăugăm și 100 de grame de nucă și amestecăm ușor cu mișcări blânde de jos în sus (n.r. cu o spatulă).
- Într-o tavă, căptușită cu hârtie de copt, punem aluatul și nivelăm cu un sucitor. Punem un borcan cu 400 de grame cu gem, presărăm deasupra 50-100 de grame de miez de nucă măcinat. Punem deasupra bezeaua cu nucă și nivelăm.
- Mergem la cuptor la 170-180 de grade, foc mediu la cuptoarele pe gaz.”, a explicat bloggerul, pas cu pas, în filmulețul postat pe pagina sa de TikTok.