Bloggerul pregătește rețete fel de fel, iar recent a dorit să se pregătească pentru zilele călduroase ce urmează, așa că a pregătit o socată pe măsură.
Gina Bradea împărtășește nenumărate rețete cu publicul larg, chiar și în mediul online. De această dată, în cursul zilei de ieri, pe contul său de TikTok, a postat băutura preferată a sezonului călduros, potrivită pentru acele zile în care temperatura începe să crească prea mult, și anume: socată. Celebrul bucătar a explicat tot modul de preparare, pas cu pas, având nevoie de doar câteva ingrediente, pentru ca rețeta să iasă pe gustul tuturor, fiind bună de pus în practică imediat.
Socată, pregătită de Gina Bradea
Ingrediente
- 10-12 flori de soc, bine scuturate, curățate și uscate
- 250-300 g de miere de albine sau zahăr (dacă vreți să fie mai dulce, se pot folosi 400-500 g de miere)
- 4,5 l de apă plată
- zeama de la 3 lămâi mari sau 4 mai mici
- 2 lămâi tăiate felii
- opțional: 1 linguriță de stafide
Mod de preparare
- “Socată, băutura delicioasă a verii.
- Am pregătit un borcan de 5 litri pentru socată. Vom folosi 10-12 flori de soc, bine scuturate să nu aibă insecte, spălate la jet de apă scurt și apoi lăsate la scurs. 250-300 de grame de miere de albine.
- Am pus aici în borcan 1 litru de apă, adăugăm mierea, punem și zeama de la 3 lămâi mari sau 4 mai mici, 2 lămâi tăiate felii, opțional, o linguriță cu stafide.
- Adăugăm acum florile de soc, trebuie să fie proaspete sau pot fi și uscate. Completăm borcanul cu apă. Am folosit 4 litri și jumătate de apă plată.
- Punem capacul de formă, ca să poată să respire. E nevoie de aer, ca să fermenteze socata noastră. Mergem acum la soare, trebuie să stea într-un loc cât mai cald.
- În fiecare zi, de 2-3 ori pe zi amestecăm cu o lingură, în așa fel încât să se dizolve și să se amestece. Durează cam 3-4 zile, maxim până când socata este bună de băut. Asta este tot!”, a explicat bloggerul, pas cu pas, în filmulețul postat pe pagina sa de TikTok.