Bloggerul pregătește rețete fel de fel, iar recent a dorit să pregătească mici, așa că a ales să facă compoziția direct acasă.
Gina Bradea împărtășește nenumărate rețete cu publicul larg, chiar și în mediul online. De această dată, recent, pe contul său de TikTok, a postat o rețetă de pastă de mici, cu carne de curcan, rețetă cunoscută publicului larg de ceva vreme, dat fiind faptul că a postat-o și pe contul său de Youtube.
Pastă de mici, pregătită de Gina Bradea
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Ingrediente
- 850 g carne de curcan (piept și pulpe dezosate)
- 150 g slănină de porc
- 2 lingurițe rase de bicarbonat de sodiu
- 300 ml apă minerală sau supă de oase
- 18 g sare, după gust
- 3 g piper, după gust
- 3-5 g ardei iute sau boia de ardei iute, după gust
- 2 g un vârf de cuțit de chimen măcinat, după gust
- 2 g cimbru, după gust
- 6 boabe de ienibahar, după gust
- 2 g coriandru, după gust
- 1 căpățână de usturoi românesc (cu coaja roz, e mai aromat)
Mod de preparare
- “Pastă de mici făcută acasă, mici suculenți bine condimentați din carne curată, știm ce mâncăm.
- Punem în robotul de bucătărie 850 de grame de piept de curcan și pulpe dezosate și 150 de grame de slănină de porc și 18 grame de sare, în funcție de cât de sărat vreți să fie. Punem și 2 grame de cimbru uscat, 3 grame de piper măcinat, o căpățână de usturoi pisat, 2 lingurițe rase de bicarbonat de sodiu. Aici avem 6 boabe de ienibahar, 2 grame de coriandru și 2 grame de chimen, împreună cu 300 de mililitri de apă minerală sau supă de oase.
- Pornim frământatul la cea mai mică viteză, lăsăm să se frământe timp de jumătate de oră.
- Pasta de mici este foarte tare, este foarte bine legată, foarte bine frământată, de aceea e bine să avem un robot, dacă o frământăm la mână durează foarte mult.
- Am obținut 600 de grame de pastă de mici din această cantitate vom forma 9 mici pe fiecare tăviță. Stropim un blat de lemn sau o tavă cu ulei ca să formăm micii, ori îi formăm cu mâna sau folosim un poș sau o pungă la care tăiem un capăt cam de 2 centimetri.
- Ungem lama unui cuțit cu ulei, modelăm capetele frumos să aibă formă frumoasă și apoi împărțim în 3.”,
Aceeași rețetă a fost folosită și recent, atunci când Gina Bradea a pregătit o pastă de mici acasă, însă una care să fie sănătoasă și consumată fără griji și de persoanele care țin regim, dat fiind faptul că a folosit carne de curcan.
“Am pregătit pastă de mici, așa îi formăm de la început. Folosim tulumba asta de făcut cârnați.
Citește și: Băiețel de 7 ani mort după ce a fost pedepsit de părinți să mănânce forțat- stirilekanald.ro
Sunt aproximativ 600 de grame de pastă de mici, 9 mici pe fiecare tăviță. Suficient, dacă facem pentru mine și pentru soț sau își fac copiii este suficient cât mâncăm o dată, iar dacă avem musafiri, scoatem mai multe.
Acum urmează să le înfoliem, le bagăm în congelator și când avem nevoie, scoatem la dezghețat cu o zi înainte, în frigider, lăsăm la dezghețat încet și sunt buni de aruncat pe grătar.”, a punctat aceasta recent, în filmulețul postat pe pagina sa de TikTok.