Bloggerița a explicat cum pregătește pizza de post, perfectă pentru această perioadă.
Gina Bradea reușește întotdeauna să surprindă prin rețetele sale, iar bloggerul culinar încearcă, prin sfaturi utile și diferite trucuri în bucătărie, să ofere noi perspective asupra mâncării și să ne demonstreze că totul este rapid și simplu, dacă ținem cont de câteva lucruri mărunte. Timpul în bucătărie poate fi unul extrem de plăcut, mai ales atunci când știm ceea ce ne dorim să gătim, dar mai ales atunci când primim ajutorul necesar din partea celor care au încercat deja variante inedite sau chiar mâncăruri simple, pe care le putem și noi pune în farfurie.
Cum pregătește Gina Bradea pizza cu legume?
De această dată, Gina Bradea a pregătit o rețetă perfectă pentru această perioadă, Postul Paștelui, în care foarte multe persoane aleg să scoată din alimentație mâncărurile ce conțin carne, lapte, brânză și ou. Pentru aceste zile, bucătarul a pregătit o pizza cu legume, iar aceasta a explicat cum a făcut aluatul, ce ingrediente a adăugat în el, iar ulterior a realizat un sos din suc de roșii, oregano și busuioc.
Deasupra a venit cu legumele preferate și totul a mers la cuptor până pizza a fost gata.- 1 kg făină
- 7 g drojdie uscată
- 700 ml apă călduță
- 28 g sare
- 30 ml ulei măsline
- Suc de roșii
- 6 frunze de busuioc
- Oregano
- Ceapă
- Măsline
- ardei gras
Citește și: Avertismentul Salvamont pentru turiștii aflați pe munte: Este cod galben de vreme rea- kanald.ro
„Am scos-o din cuptor, miroase absolut fabulos. Am aici 1 kg de făină, adăugăm 7 g de drojdie uscată și amestecăm bine. 700 ml de apă călduță, 28 g de sare. Punem aluatul la frământat timp de 10 minute. Lăsăm să se odihnească timp de 10 minute. Dăm drumul la frământat tot la viteza a doua și adăugăm 30 ml de ulei de măsline. Îl lăsăm să se frământe acum timp de 5 minute. Lăsăm pe masă acoperită cu folie să crească. E o frumusețe de aluat. Mai presărăm cu puțină făină și întindem cu degetele ca să acoperim toată tava. Avem nevoie de suc de roșii, 6 frunze de busuioc, oregano, amestecăm bine. Punem sosul pe blat, întindem bine, acum adăugăm legumele. Ceapa, măsline, ardei gras, porumb, mergem la cuptor. Cuptorul trebuie să fie preîncălzit la foc maxim cu ventilație. Durează aproximativ 15 minute.”, a povestit Gina Bradea.