Gina Bradea a pregătit negresă de post cu gem și nucă! Află și tu ce nu trebuie să faci, pentru ca desertul să iasă perfect: "Dacă o tăiați când e caldă, riscați să se sfărâme!"

Gina Bradea a pregătit negresă de post cu gem și nucă! Află și tu ce nu trebuie să faci, pentru ca desertul să iasă perfect:
Gina Bradea a pregătit negresă de post cu gem și nucă! Află și tu ce nu trebuie să faci, pentru ca desertul să iasă perfect: "Dacă o tăiați când e caldă, riscați să se sfărâme!"

Bloggerul pregătește rețete fel de fel, iar recent a dorit să profite de perioada postului pentru sărbătorile pascale și a pregătit o negresă de post cu gem și nucă.

Gina Bradea împărtășește nenumărate rețete cu publicul larg, chiar și în mediul online. De această dată, în cursul zilei de ieri, pe contul său de TikTok, a postat un desert delicios și perfect și pentru perioada de post, de negresă cu gem și nucă. Celebrul bucătar a explicat tot modul de preparare, pas cu pas, având nevoie de doar câteva ingrediente, pentru ca rețeta dulce să iasă pe gustul tuturor, ba chiar mai mult, puteți oricând să înlocuiți nuca de deasupra cu nucă de cocos, bombonele sau alte topping-uri preferate.

Alege să prepari și tu acest desert, oricând îți dorești o pauză dulce de la viața de zi cu zi, rezultatul întrecând orice așteptare pe care o ai cu privire la ea. 

Negresă de post cu gem și nucă, pregătită de Gina Bradea

Citește și: Gina Bradea a pregătit scovergi! Află și tu cum le poți reda gustul copilăriei, pas cu pas: "Atât de frumos a crescut aluatul!"

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citește și: Secretul Ginei Bradea pentru saramura de slănină! Cum o prepară și ce o face atât de deosebită? "Atât de fragedă este, pur și simplu se taie foarte ușor, șoriciul este foarte moale!"

Ingrediente

  • 1 cană de apă minerală (350 ml)
  • jumătate de cană de ulei (150 ml)
  • 2 căni rase de făină (400 g)
  • 1 cană de zahăr (250 g)
  • 3 linguri de cacao (100 g)
  • 5 linguri de gem de casă (3 sferturi de borcan de 370 g)
  • 50 g de nucă pentru decor (puteți folosi nucă de cocos, bombonele sau o lăsați simplă)
  • esență de rom (vanilie sau orice altă aromă doriți)
  • 1 pliculeț de praf de copt (10 g)

Mod de preparare

  1. “Într-un castron punem apa, uleiul, romul, gemul, zahărul, amestecăm bine. Adăugăm și făina, praful de copt, cacaua, amestecăm. Așa arată aluatul.
  2. Punem aluatul în tavă (n.r. dreptunghiulară, tapetată cu hârtie de copt), nivelăm suprafața și deasupra eu voi pune nucă măcinată.
  3. Mergem acum la cuptor, coacerea durează aproximativ 50 de minute, în funcție de cuptor.
    Nu deschidem cuptorul în primele 30 de minute, sub nicio formă! Cuptorul este deja încălzit, după 30 de minute, ne uităm prin geam, vedem dacă este bine prăjitura, apoi tapăm puțin deasupra ca să vedem dacă este suficient de bine coaptă, dar nu deschidem cuptorul înainte sub nicio formă, pentru că nu o să mai crească.
  4. Este senzațională! Se taie foarte ușor după răcire, dacă o tăiați când e caldă, riscați să se sfărâme.”
    , a explicat bloggerul, pas cu pas, în filmulețul postat pe pagina sa de TikTok.

gina bradea
Gina Bradea a pregătit negresă de post cu gem și nucă![Sursa foto: freepik]



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Gina Bradea a pregătit fasole bătută! Află secretul ei: "Fasole bătută, atât de bine arată!"

Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante

Ioana Tufaru, ceartă cu soțul: "Mi-am făcut bagajele și am plecat. Nu mai suportam..." | Declarații exclusive

Cătălin Dobrescu, nemulțumit de viitoarea soție? Ce îi reproșează fostul soț al Oanei Radu

Singurele 2 ZILE în care ai voie să speli în Săptămâna Mare!

Accident mortal în Prahova! Două persoane au murit pe loc după ce s-au izbit cu autoturismul de un cap de pod

Sicriul Papei Francisc, sărutat la ieșirea din Bazilica Sf. Petru. Gestul de la slujba de înmormântare care a emoționat o lume întreagă


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies