Bloggerul a pregătit o rețetă care arată extraordinar de bine, dar în același timp este și tradițională, de această dată: saramură de slănină.
Gina Bradea împărtășește nenumărate rețete cu publicul larg, chiar și în mediul online, fie că este vorba de contul său de TikTok sau pagina sa de Instagram, mai nou. De această dată, în cursul zilei de ieri, pe contul său de TikTok, a postat o rețeta de slănină, însă nu pregătită oricum, ci la saramură. Bloggerul a ales să o pregătească în casă, adăugându-i toate ingredientele necesare, iar apoi a pus-o la uscat chiar afară, în curtea sa, însă se poate pune și în casă, fără nicio problemă.
Saramură de slănină, pregătită de Gina Bradea
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Ingrediente
- slănină
- 100 g sare la 1 l apă
- foi de dafin
- cimbru
- boabe de piper
- ienibahar
- usturoi
Mod de preparare
- “Slănină afumată de casă. Atât de fragedă este, pur și simplu se taie foarte ușor, șoriciul este foarte moale, slănina se topește în gură.
- Pregătim saramura să stea o oul plută, 100 de grame de sare la 1 litru de apă, punem slănina într-o cutie sau un vas, turnăm saramura deasupra și adăugăm foi de dafin, cimbru, boabe de piper, ienibahar, usturoi, ce condiment dorește fiecare.
- Se lasă în saramură 4-6 săptămâni. Se schimbă saramura după 2 zile. Se mai poate schimba încă o dată dacă este roșie, dacă își lasă sânge.
- Stă la zvântat, după ce a stat la sare, o punem la zvântat 2-3 zile, apoi merge la fum. Fum rece, afumăm cu lemn fructifer, cu măr sau cu stejar. Neapărat fum rece.
- Tăiem și niște felii generoase de pâine de casă și apoi cu ceapă sau usturoi savurăm cu multă poftă.”,