Ciorbă de legume cu smântână și perișoare pufoase, rețeta pregătită de Gina Bradea. “Lăsăm să dea în clocot și adăugăm verdeață tăiată mărunt.”

Ciorbă de legume cu smântână și perișoare pufoase, rețeta pregătită de Gina Bradea. “Lăsăm să dea în clocot și adăugăm verdeață tăiată mărunt.”
Ciorbă de legume cu smântână și perișoare pufoase, rețeta pregătită de Gina Bradea. “Lăsăm să dea în clocot și adăugăm verdeață tăiată mărunt.”

Gina Bradea a explicat, pas cu pas, cum pregătește ciorba de legume cu perișoare și smântână.

Gina Bradea, cunoscutul blogger culinar, reușește de fiecare dată să aducă magia în farfurie și în bucătărie prin preparatele pe care le gătește. Astfel, aceasta reușește, pas cu pas, să explice cum ajunge la rezultatul dorit, fără prea mult efort, cu toate ingredientele pe care le avem la îndemână.

Cum pregătește Gina Bradea ciorba de perișoare cu smântână?

Citește și: Gina Bradea a pregătit chifteluțe la cuptor! O variantă mult mai sănătoasă și preferată, în locul celei de prăjit: "Sunt mai dietetice și foarte gustoase!"

Citește și: Pastă de jumări, preparatul pregătit de Gina Bradea. Cum poate fi servit și de ce aveți nevoie pentru a o realiza. „Dăm prin blender totul până se obține o pastă fină.”

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

De această dată, Gina Bradea a pregătit ciorbă de perișoare cu smântână și a explicat ce legume folosește, care sunt cantitățile exacte de care are nevoie, dar și cum prepară smântâna care

va fi pusă ulterior în ciorbă. Pentru un gust inedit, aceasta adaugă supă de oase sau un ciolan la fiert, iar pentru acrirea smântânii, folosește zeamă de lămâie, oțet sau borș. Din toate ingredientele menționate, bucătarul obține aproximativ 60 de perișoare pentru ciorbă.

Ingrediente supă:

Citește și: Trei zodii vor avea parte de un succes răsunător după echinocțiul de primăvară din 20 martie! Urmează o perioadă spectaculoasă pentru acești nativi- kanald.ro

Citește și: Consultă aici subiectele la simulare Română- Evaluare Națională 2025- stirilekanald.ro

  • ceapă
  • 4 l apă
  • 200 g țelină
  • morcov
  • păstârnac
  • pătrunjel
  • ardei gras
  • o lingură sare
  • ardei iute
  • 1 lingură mălai sau griș
  • mărar
  • pătrunjel
  • supă de oase
  • carne
  • orez
  • smântână grasă
  • 2 gălbenușuri
  • zeamă de lămâie/ borș
  • leuștean
  • tarhon

“Perișoare cu smântână, cu multe legume proaspete și perișoare pufoase. Peste carnea tocată adăugăm o parte din ceapă, apoi punem 4 l de apă la foc și adăugăm câte 200 g din țelină, morcov, păstârnac, pătrunjel rădăcină, ardei gras, o lingură cu sare, ardei iute. Peste carnea rămasă adăugăm ceapă tocată, o lingură cu vârf de mălai sau griș, mărar sau pătrunjel și sare. În ciorbă mai adăugăm și supă de oase sau punem un os la fiert.

Într-o tavă punem puțină apă, punem perișoarele la 20-30 g bucata. Trebuie să obținem 50, 60 de perișoare. Derulăm în formă rotundă, apoi cât ciorba clocotește le punem la fiert, cât să fie legumele bine fierte. Adăugăm și orez bine spălat, le lăsăm să fiarbă. Acum facem spumă. Separat amestecăm două gălbenușuri cu smântână grasă. Punem puțin câte puțin din ciorba clocotită ca să temperăm. Adăugăm zeama de la două lămâi, oțet sau borș pentru acrire.
Lăsăm să dea în clocot și adăugăm verdeață tăiată mărunt, pătrunjel, leuștean, tarhon, ce dorește fiecare.”,
a povestit Gina Bradea.

@ginabradea Ciorba de perisoare va place cu smantana sau fara? Musai fierbinte, cu leustean sa fie. Merge si cu tarhon. Buna ciorba! Ingrediente Pentru perisoare 600 g de carne tocata 50 g de ceapa 2 albusuri 1 lingura cu varf de malai sau gris 1 lingurita de cimbru marar uscat sau proaspat sau patrunjel 1 lingurita de sare Pentru zeama 4l de apa rece 200
g de ceapa 200 g de telina taiata cubulete 200 g de patrunjel/ pastarnac 200 g de morcov 1 ardei gras 1 lingura cu varf de sare ardei iute uscat sau piper 50 g de orez sau 200 g de cartofi Dressingul de smantana 300 g de smantana cu cel putin 25% grasime 2 galbenusuri Pentru acrit: zeama de lamaie, bors sau otet Verdeata: patrunjel, marar, tarhon, dupa gust #ginabradea #ciorba #reteta #ciorbadeperisoare ♬ original sound- Gina Bradea Oficial



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Pastă de jumări, preparatul pregătit de Gina Bradea. Cum poate fi servit și de ce aveți nevoie pentru a o realiza. „Dăm prin blender totul până se obține o pastă fină.”

Vești proaste pentru Gabriela Cristea! Ce s-a aflat după demisia de la Antena Stars EXCLUSIV

Minerva este condusă astăzi pe ultimul drum! Fratele Gabrielei Dima, detalii exclusive despre înmormântarea de la Arad: „Slujba va fi ținută de cinci preoți” | EXCLUSIV

Cum se comportă Alexandru Ciucu, de fapt, cu fetițele sale? Alina Sorescu a spus adevărul

Transformă locuința! Cum să faci o casă mai mică să pară mai mare

Cod galben de ninsori și vânt puternic. Meteorologii ANM anunță că va ninge inclusiv în București

Cel puțin 50 de oameni au murit într-un club cuprins de flăcări, noaptea trecută


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies