Gina Bradea a dezvăluit cum pregătește pâinea de casă.
Cunoscutul blogger culinar, Gina Bradea, reușește să aducă de fiecare dată culoare în farfurie, iar gusturile să treacă dincolo de ecran, cu preparatele pe care le realizează de fiecare dată. Pasiunea pentru bucătărie este dusă la rang de artă, iar fiecare truc care le-ar putea ajuta pe gospodine este împărtășit în mediul online, fiind un ajutor important pentru toți cei care vor să realizeze mâncăruri delicioase la ei acasă. De la mic dejun, la prânz, cină sau deserturi, aceasta reușește de fiecare dată să facă totul mai simplu și să explice, pas cu pas, cum ne putem bucura de ele.
Secretul Ginei Bradea pentru o pâine pufoasă
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Ingrediente:
- Făină
- Drojdie uscată
- Apă caldă
- Ulei
- Sare
Citește și: Un cunoscut medic din Cluj s-a sinucis. Era condamnat pentru luare de mită- stirilekanald.ro
De această dată, Gina Bradea a povestit cum pregătește pâinea pufoasă acasă și care este secretul pentru ca feliile să se taie perfect. Aceasta face câteva împachetări ale aluatului, după care îl lasă de fiecare dată la crescut, iar înainte ca aluatul să fie introdus la cuptor, bagă o oală la încins, în care urmează să fie pus aluatul. Face o tăietură deasupra aluatului și lasă cu capacul pus, iar pentru a doua parte, ia capacul ca aluatul să crească.
„S-a înmuiat, uitați-vă cum este, ca un burete. O felie de pâine perfectă. Să vedem cum se face. Peste făină adăugăm drojdie uscată, amestecăm repede, turnăm apă călduță, ulei, sare și amestecăm aluatul într-un minut, cu lingura. Acoperim cu folie și lăsăm la crescut. Peste o oră, cu mâinile unse cu ulei, facem câteva împăturiri. Mai lăsăm din nou la dospit și facem una, două împăturiri. Aprindem cuptorul la 230 de grade, băgăm oala cu capac în cuptor și o lăsăm 10 minute să se încingă.
@ginabradea Am facut o minunatie de paine fara framantare, coapta in oala, la cuptor- are coaja foarte subtire si un miez extra pufos si moale, moale de tot. Ingrsa, nu cumva s-o faceti, ca eu am mancat un colt caldut cu unt si apoi, ditamai felia, unsa cu unt si gem de capsuni! Bine gemul era fara zahar, facut de mine asta vara:) Ingrediente pentru o paine de 1,5 kg 1 kg de faina 650 7 g de drojdie uscata 750 ml de apa 2 linguri de ulei 2 lingurite de sare #ginabradea ♬ original sound- Gina Bradea Oficial