O prajitura aerata, in care straturile de pandispan pufos se rasucesc in jurul unui amestec cu frisca sau crema.
Ingrediente pentru blat:
60g unt topit
7 oua
200g zahar
140g faina
Ingrediente pentru umplutura:
300ml frisca lichida
200g dulceata de pere cu menta
200g fructe de padure proaspete (afine, coacaze, mure, zmeura)
Optional: 50g ciocolata alba si 2 linguri fulgi migdale pentru decor
Incinge cuptorul 200C/180C daca are ventilatie.
Aseaza in tava clasica de cuptor (40x35cm) hartie de copt.
Bate albusurile si galbenusurile cu zaharul cel putin 5 minute. Cerne faina si incorporeza-o treptat in ouale batute. Adauga untul topit si amesteca. Nu exagera, pentru ca vei pierde toate bulele de aer.
Toarna amestecul in tava pregatita si coace-l la cuptor timp de 15 minute. Cand e gata intoarce-l imediat pe o foaie de copt presarata cu zahar farin, indreapta-i marginile cu un cutit, cresteaza-l pe lungime si ruleaza-l strans in hartie.
Lasa-l sa se raceasca.
Cand s-a racit intinde pe el in straturi dulceata de pere, frisca batuta si presara fructele de padure. Ruleaza (dar nu prea strans) si inveleste in folie alimentara ca sa tii rulada la frigider cel putin o ora.
Topeste ciocolata in 2 linguri de frisca lichida si toarna-o deasupra ruladei, apoi presara fulgi de migdale
Sursa
Ingrediente pentru blat:
60g unt topit
7 oua
200g zahar
140g faina
Ingrediente pentru umplutura:
300ml
frisca lichida
200g dulceata de pere cu menta
200g fructe de padure proaspete (afine, coacaze, mure, zmeura)
Optional: 50g ciocolata alba si 2 linguri fulgi migdale pentru decor
Incinge cuptorul 200C/180C daca are ventilatie. Aseaza in tava clasica de cuptor (40x35cm) hartie de copt.
Bate albusurile si galbenusurile cu zaharul cel putin 5 minute. Cerne faina si incorporeza-o treptat in ouale batute. Adauga untul topit si amesteca.
Nu exagera, pentru ca vei pierde toate bulele de aer.
Toarna amestecul in tava pregatita si coace-l la cuptor timp de 15 minute. Cand e gata intoarce-l imediat pe o foaie de copt presarata cu zahar farin, indreapta-i marginile cu un cutit, cresteaza-l pe lungime si ruleaza-l strans in hartie. Lasa-l sa se raceasca.
Cand s-a racit intinde pe el in straturi dulceata de pere, frisca batuta si presara fructele de padure.
Ruleaza (dar nu prea strans) si inveleste in folie alimentara ca sa tii rulada la frigider cel putin o ora.
Topeste ciocolata in 2 linguri de frisca lichida si toarna-o deasupra ruladei, apoi presara fulgi de migdale
Sursa Citeste si: Negii sau verucile: tipuri si tratament
Citeste si: O nouă victorie pentru David Popovici! „Sunt foarte mulţumit de rezultat”. Ce note a obținut sportivul la examenul de Bacalaureat?- radioimpuls.ro