Rulada pufoasa cu umplutura de frisca si dulceata! Nu ai mai mancat asa ceva!

Rulada pufoasa cu umplutura de frisca si dulceata! Nu ai mai mancat asa ceva!

O prajitura aerata, in care straturile de pandispan pufos se rasucesc in jurul unui amestec cu frisca sau crema.

 

Ingrediente pentru blat:
60g unt topit
7 oua
200g zahar
140g faina
Ingrediente pentru umplutura:
300ml frisca lichida
200g dulceata de pere cu menta
200g fructe de padure proaspete (afine, coacaze, mure, zmeura)
Optional: 50g ciocolata alba si 2 linguri fulgi migdale pentru decor
Incinge cuptorul 200C/180C daca are ventilatie.
Aseaza in tava clasica de cuptor (40x35cm) hartie de copt.
Bate albusurile si galbenusurile cu zaharul cel putin 5 minute. Cerne faina si incorporeza-o treptat in ouale batute. Adauga untul topit si amesteca. Nu exagera, pentru ca vei pierde toate bulele de aer.
Toarna amestecul in tava pregatita si coace-l la cuptor timp de 15 minute. Cand e gata intoarce-l imediat pe o foaie de copt presarata cu zahar farin, indreapta-i marginile cu un cutit, cresteaza-l pe lungime si ruleaza-l strans in hartie.
Lasa-l sa se raceasca.
Cand s-a racit intinde pe el in straturi dulceata de pere, frisca batuta si presara fructele de padure. Ruleaza (dar nu prea strans) si inveleste in folie alimentara ca sa tii rulada la frigider cel putin o ora.
Topeste ciocolata in 2 linguri de frisca lichida si toarna-o deasupra ruladei, apoi presara fulgi de migdale
Sursa

Ingrediente pentru blat:

60g unt topit
7 oua
200g zahar
140g faina

Ingrediente pentru umplutura:


300ml

frisca lichida
200g dulceata de pere cu menta 
200g fructe de padure proaspete (afine, coacaze, mure, zmeura)
Optional: 50g ciocolata alba si 2 linguri fulgi migdale pentru decor

Incinge cuptorul 200C/180C daca are ventilatie. Aseaza in tava clasica de cuptor (40x35cm) hartie de copt.

Bate albusurile si galbenusurile cu zaharul cel putin 5 minute. Cerne faina si incorporeza-o treptat in ouale batute. Adauga untul topit si amesteca.
Nu exagera, pentru ca vei pierde toate bulele de aer.

Toarna amestecul in tava pregatita si coace-l la cuptor timp de 15 minute. Cand e gata intoarce-l imediat pe o foaie de copt presarata cu zahar farin, indreapta-i marginile cu un cutit, cresteaza-l pe lungime si ruleaza-l strans in hartie. Lasa-l sa se raceasca.

Cand s-a racit intinde pe el in straturi dulceata de pere, frisca batuta si presara fructele de padure.
Ruleaza (dar nu prea strans) si inveleste in folie alimentara ca sa tii rulada la frigider cel putin o ora.

Topeste ciocolata in 2 linguri de frisca lichida si toarna-o deasupra ruladei, apoi presara fulgi de migdale

Sursa

Citeste si: Negii sau verucile: tipuri si tratament

Citeste si: O nouă victorie pentru David Popovici! „Sunt foarte mulţumit de rezultat”. Ce note a obținut sportivul la examenul de Bacalaureat?- radioimpuls.ro

 


Abonează-te pe

Citește și:

Zodiac 29 mai 2023. Află ce zodie este axată pe carieră

7 secrete pentru strălucirea părului vara

Trucul pentru a curăța perfect cuptorul cu microunde. Cel mai ieftin și rapid mod - ego.ro

Cât costă casa din Elveția unde Tina Turner a murit?! A lăsat o avere colosală - wowbiz.ro

Afida Turner, dezvăluiri din viața de familie! Se pare că Tina Turner se temea ca fiul ei, Ronnie, să nu devină la fel de abuziv ca tatăl lui - radioimpuls.ro

Milena, eliminată de la Bravo, ai stil: „Îmi va fi dor de Andreea și de Constanția” - kanald2.ro

Cristina, reacție neașteptată la adresa lui Ionuț, în Casa iubirii! „M-am gândit că ar trebui să te cunosc mai mult!” Cei doi concurenți s-au retras în grădină! Iată cum s-a... - kanald.ro

Calendar ortodox 28 mai 2023. Ce sfânt este cinstit astăzi? - stirilekanald.ro

Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop
Sfatul zilei din 29 mai 2023. O zodie este apreciată la adevărata sa valoare
Citește mai departe
Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri