Pui Shanghai exotic, crocant și savuros! Cea mai simplă rețetă!


Puiul Shanghai este unul dintre cele mai delicioase produse de fast-food, fiind savurat de români în orice moment al zilei.


In articol:

Puiul Shanghai este unul dintre cele mai iubite preparate de tip fast-food din întreaga lume. Această rețetă vine din China, fiind extrem de simplă și de rapidă. Puiul shanghai este un preparat gustos și sățios și poate fi pregătit foarte ușor în propria bucătărie.

Shanghai-ul este un preparat extrem de interesant, fiind mult mai atractiv și mai exotic decât șnițelul  clasic de pui pregătit de gospodine. Este o rețetă cunoscută în toată lumea, pe care trebuie să o încerci măcar o dată în viață. Dacă nu aveți la îndemână sau nu este pe gustul dumneavoastră, puteți găti Puiul Shanghai fără susan.

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 2 ouă
  • sare
  • piper
  • 1 lingură de muștar
  • 3 linguri făină
  • 5-6 linguri pesmet
  • 5-6 linguri susan
  • ulei pentru prăjit
  •  
  • Pentru marinarea cărnii:
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • 3 linguri vin alb sau bere
  • 1/2 cană de apa
  • 1 cățel de usturoi

Citeste si: Rețetă Bulete de cașcaval. Crocante și delicioase

MOD DE PREPARARE

Spălați pieptul de pui și tăiați-l fâșii, apoi așezați bucățile obținute într-un bol.

reteta pui shanghai

Adăugați sare si piper, o jumătate de cană cu apă, ulei de măsline și vin alb. Acoperiți bolul si băgați-l la frigider pentru aproximativ 30 de minute.

Dacă folosiți pui de țară, trebuie să îl lăsați la marinat, la rece, timp de aproximativ 2 ore.

Într-un alt vas pregătiți sosul: bateți ouăle cu sare și piper după gust, adăugați făină amestecând continuu pentru a nu se forma cocoloașe, iar la final puneți și puțin muștar.

Într-o tigaie puneți uleiul la încins, apoi luați câte o fâșie de carne, dați-o prin sos, apoi prin pesmetul care trebuie amestecat cu susan și puneți-o la prăjit.

reteta pui shanghai

Citeste si: Rețeta clasică pentru prăjitura Albă ca Zăpada! Un desert cremos și delicios

Procedați la fel cu celelalte fâșii de carne și puneți-le la prăjit până când capătă tonuri aurii pe toate părțile.

Scoateți puiul din tigaie și așezați-l pe șervețele pentru a se scurge excesul de ulei.

Românii nu se mai pot sătura de Puiul Shanghai, câștigând teren în fața șnițelelor clasice de câtiva ani buni.

Puiul Shanghai poate fi servit atât cald, cât și rece. Dacă alegeți să îl  savurați alături de clasicul sos de usturoi, este un deliciu culinar!

Poftă bună!

 


Abonează-te pe

Citește și:

Schimbari care dovedesc ca partenerul se pregateste sa puna punct relatiei

Dezvăluiri BOMBĂ! Cine este de fapt iubitul lui Denise Rifai

DESCOPERA: Tehnici de machiaj pentru ochi mari si rotunzi

Anamaria Prodan, prima poză postată după ce Reghe a anunţat că divorţează! Imaginea a stârnit un val de reacții

Andreea Tonciu, în izolare cu familia de teama virusului Covid-19: „Sunt foarte panicată”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Sebastian Chitoșcă se întoarce în Germania și nu este singur! Cu cine se afla în avion: „Cât de frumoși sunteți”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri