Rețetă Bulete de cașcaval. Crocante și delicioase

reteta bulete de cascaval
Bulete de cașcaval

Buletele de cașcaval sunt niște mingiuțe crocante la exterior și cremoase la interior, care se topesc în gură.

Buletele de cașcaval se prepară extrem de rapid, având un gust atât de bun, încât se topesc în gură. Aceste mingi de cașcaval sunt nelipsite de pe platourile cu aperitive sau din bufetul de tip suedez.

Buletele de cașcaval au un miez moale, iar după ce se răcesc,  devin crocante și savuroase. Acest preparat poate fi servit rece și rezistă mult timp dacă este ținut la frigider.

Din cantitățile pe care le regăsiți în lista următoare, veți obține în jur de 40 de bulete de cașcaval destul de voluminoase. Dacă pregătiți buletele pentru a le așeza pe un platou festiv, puteți să le faceți mai mici. În acest caz, veți obține în jur de 60 de bulete de cașcaval cu ingredientele de mai jos.

Ingrediente bulete de cașcaval:

300 gr cașcaval

200 gr telemea

2 ouă

5 linguri făină

1 linguriță praf de copt

ulei pentru prăjit

Citeste si: Dovlecei la cuptor cu sos de brânză şi ceapă verde!

Mod de preparare

În primă fază, radeți cașcavalul și telemeaua. Este recomandat să folosiți o telemea mai grasă și destul de sărată(telemeaua de oi este indicată pentru buletele de cașcaval). Nu este obligatoriu să folosiți telemea, puteți folosi ca ingredient unic cașcavalul, însă această combinație este mult mai gustoasă. În plus, veți observa că buletele făcute doar din cașcaval  sunt mai uscate atunci când se răcesc.

Adăugați apoi ouăle.

Amestecați până se încorporează.

Adăugați făina și praful de copt și apoi frământați până obțineți o buletă în formă de bilă, ușor lipicioasă. Adăugați făină treptat până ajungeți la consistența dorită. Dacă brânza și cașcavalul nu au suficientă sare, puteți să mai adăugați, după gust.

reteta bulete de cascaval

Buletele de cașcaval trebuie să aibă dimensiunea unei nuci.

Prăjiți buletele de cașcaval intr-o baie de ulei încins.

Nu trebuie să puneți multe  bulete în tigaie, pentru că acestea urmează să crească și dacă vor fi înghesuite, nu se vor putea prăji uniform.

Citeste si: Rețetă Hummus Libanez. Un preparat exotic și delicios

Prăjiți buletele pe ambele părți până devin aurii.

reteta bulete de cascaval

Scoateți buletele de cașcaval și așezați-le într-o sită sau pe un șervețel pentru a scăpa de excesul de ulei.

Poftă bună!

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Tragedie de nedescris pentru o femeie, care a căzut de la etajul 10 al unui bloc, având în brațe gemenii de trei ani

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Șoc în televiziune! A făcut infarct în direct și nu a mai putut fi salvat. Imaginile au șocat pe toată lumea

Apariția neașteptată a lui Cristi Botgros după comparația fostei sale iubite cu mama lui, Adriana Ochișanu. CU CINE A FOST VĂZUT la scurt timp după ce Alexandra Cuhuteac a lansat piesa care face ravagii pe internet

Iancu Sterp, împins în apă după ce a anunțat că a fugit cu nasa lui în Turcia: „Vă sun de patru zile și nu răspundeți la telefon? Răspundeți la telefon!”

El a fost și va rămâne marea iubire a celebrei Hande Ataizi, care joacă rolul Cana în serialul "Fata de la fereastră"! Iată cu cine a fost căsătorită îndrăgita actriță

Zece studenți arși de vii într-un incendiu devastator într-un restaurant! Tragedie de nedescris în Peru


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies