Reteta perfecta de paste pentru acest sfarsit de saptamana: spaghete cu creveti picanti, salam si pesmet gremolata!

Reteta perfecta de paste pentru acest sfarsit de saptamana: spaghete cu creveti picanti, salam si pesmet gremolata!
Reteta perfecta de paste pentru acest sfarsit de saptamana: spaghete cu creveti picanti, salam si pesmet gremolata!

Aceasta reteta de weekend este perfecta pentru o masa in familie, alaturi de cei dragi.

 

Timp de pregatire: 15 minute
Timp de gatire: 15 minute
Grad de dificultate: Usor
Portii: 4
Calorii per portie: 613
Ingrediente
4 linguri de ulei de masline extra virgin
2 chili rosii, taiati si fara seminte
3 catei de usturoi, maruntiti
1 lingura de seminte de fenicul
10 felii de salam picant, taiat
140g
rosii cherry, taiate in jumatate
400g de spaghetti
300g crevezi mari, curatati
Pentru pesmet
2 felii de paine, rupta in bucati mici
o mana de patrunjel taiat
coaja de la o lamaie
Mod de preparare
1.
Incalzeste cuptorul la 200 de grade. Intr-o tigaie mare, incalzeste 3 linguri de ulei. Adauga ardeii si cel mai mult din usturoi (pastreaza si pentru pesment). Soteaza pana cand devin aurii. Adauga semintele de fenicul si salamul si amesteca bine timp de 1 minut. Pune rosiile si un praf de sare si mai soteaza pentru inca 10 minute.
2. Pune painea pe o foaie de copt, adauga uleiul ramas, asezoneaza si gateste timp de 7 minute.
Adauga usturoiul printre bucari si mai coace inca 3 minute. Scoate, adauga patrunjelul si coaja de lamaie.
3. Gateste pastele in apa sarata, conform instructiunilor de pe ambalaj. Incalzeste sosul si ciar inainte ca pastele sa fie gata, adauga crevetii pentru a se gati. Scurge pastele si amesteca-le cu sosul, apoi presara pesmetul.
Sursa: bbcgoodfood.com

Timp de pregatire: 15 minute
Timp de gatire: 15 minute
Grad de dificultate: Usor
Portii: 4
Calorii per portie:

613

Ingrediente

4 linguri de ulei de masline extra virgin
2 chili rosii, taiati si fara seminte
3 catei de usturoi, maruntiti
1 lingura de seminte de fenicul
10 felii de salam picant, taiat
140g rosii cherry, taiate in jumatate
400g de spaghetti
300g crevezi mari, curatati

Pentru pesmet

2 felii de paine, rupta in bucati mici
o mana de patrunjel taiat
coaja de la o lamaie

Mod de preparare


1.
Incalzeste cuptorul la 200 de grade. Intr-o tigaie mare, incalzeste 3 linguri de ulei. Adauga ardeii si cel mai mult din usturoi (pastreaza si pentru pesment). Soteaza pana cand devin aurii. Adauga semintele de fenicul si salamul si amesteca bine timp de 1 minut. Pune rosiile si un praf de sare si mai soteaza pentru inca 10 minute.

2. Pune painea pe o foaie de copt, adauga uleiul ramas, asezoneaza si gateste timp de 7 minute.
Adauga usturoiul printre bucari si mai coace inca 3 minute. Scoate, adauga patrunjelul si coaja de lamaie.

3. Gateste pastele in apa sarata, conform instructiunilor de pe ambalaj. Incalzeste sosul si ciar inainte ca pastele sa fie gata, adauga crevetii pentru a se gati. Scurge pastele si amesteca-le cu sosul, apoi presara pesmetul.

Sursa: bbcgoodfood.com

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Ce declarație a făcut Alex Marcu, la o lună de la moartea soției sale, Teodora Marcu. Ce se întâmplă cu fetița cuplului

I-a spus aceste cuvinte surorii ei mai mari, iar după câteva ore, s-a sinucis, din cauza examenului de evaluare

Mama Andei, tânăra ucisă și incendiată de Emil Gânj, primește amenințări halucinante de pe un cont cu numele criminalului din Mureș. Femeia se teme că va sfârși la fel ca fiica ei: „Îmi e foarte frică”

Line-up Electric Castle 2025. Programul pe zile și ore. Iată Lista completă a artiștilor care vor urca pe scenă anul acesta. Ce nume grele ridică cortina festivalului și dau tonul distracției

Horoscop 19 iulie 2025. O zodie simte nevoia să călătorească

Andrei o sărută cu foc pe Alexandrina! Incredibil cum reacționează Veronica

„Inima mea nu acceptă cât te-ai chinuit pe un pat de spital” Familia tânărului ucis de un luptător K1 își strigă durerea și cere să se facă dreptate


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies