Gina Bradea a împărtășit cu urmăritorii săi rețeta sa delicioasă de gogonele. Află care sunt secretele sale!
Gina Bradea se numără printre cele mai cunoscute și îndrăgite bucătărese din mediul online. De această dată, femeia a postat un clip pe pagina sa de TikTok unde a împărtășit rețeta ei de murături în saramură. Care este secretul ei?
Rețeta Ginei Bradea de murături în saramură
Citește și: Ce condimente se pun în zacuscă pentru un gust deosebit. Ingredientele care nu trebuie să lipsească
Ingrediente
- 5 kg gogonele
- 1 kg ardei gras sau kapia
- 1 țelină mare cu rădăcină și frunze
- 1 legătură hrean
- mărar uscat
- 1 căpățână usturoi (opțional)
- 500 g morcov
- 2 buc sfeclă roșie
- 1-2 ardei iuți
- crenguțe de vișin (opțional)
- 2 căpățâni usturoi
- mărar uscat
Pentru saramură:
- 30g de sare la 1l de apă (1 lingură cu vârf)
Secretul Ginei Bradea pentru murături gustoase este opărirea gogonelelor, iar saramura nu se pune rece, ci clocotită, turnată peste legume. De asemenea, pentru a obține un gust deosebit, ea pune sfeclă roșie. La final, după ce saramura este turnată, borcanele le acoperă cu pături și le lasă câteva zile, pentru a fermenta cum trebuie.
„Am pus astăzi murăturile simple/gogonele în saramură. În gradina nu mai avem, așa că, dacă am găsit, gogonele frumoase, le-am și luat. Noi le punem opărite. Am pus murături în saramură. Le-am pus separat pe cele care sunt mai coapte, acestea le vom mânca primele, iar în partea de jos le am pe cele mai verzi. Le-am pus în borcane mai mici pentru că în felul acesta când desfacem un borcan îl mâncăm imediat.