Rețeta Ginei Bradea de murături în saramură. Care este secretul ei pentru cele mai bune gogonele: „Acestea le vom mânca primele!”

Rețeta Ginei Bradea de murături în saramură. Care este secretul ei pentru cele mai bune gogonele: „Acestea le vom mânca primele!”
Rețeta Ginei Bradea de murături în saramură. Care este secretul ei pentru cele mai bune gogonele: „Acestea le vom mânca primele!”

Gina Bradea a împărtășit cu urmăritorii săi rețeta sa delicioasă de gogonele. Află care sunt secretele sale!

Gina Bradea se numără printre cele mai cunoscute și îndrăgite bucătărese din mediul online. De această dată, femeia a postat un clip pe pagina sa de TikTok unde a împărtășit rețeta ei de murături în saramură. Care este secretul ei?

Rețeta Ginei Bradea de murături în saramură

Citește și: Ce condimente se pun în zacuscă pentru un gust deosebit. Ingredientele care nu trebuie să lipsească

Citește și: Aripioare cu sos picant, dulce-acrișor, rețeta pregătită de Gina Bradea. Cât au stat acestea la marinat. „Punem și puțin sos deasupra și presărim niște codițe de ceapă verde.”

Ingrediente

  • 5 kg gogonele
  • 1 kg ardei gras sau kapia
  • 1 țelină mare cu rădăcină și frunze
  • 1 legătură hrean
  • mărar uscat
  • 1 căpățână usturoi (opțional)
  • 500 g morcov
  • 2 buc sfeclă roșie
  • 1-2 ardei iuți
  • crenguțe de vișin (opțional)
  • 2 căpățâni usturoi
  • mărar uscat

Pentru saramură:

  • 30g de sare la 1l de apă (1 lingură cu vârf)

Secretul Ginei Bradea pentru murături gustoase este opărirea gogonelelor, iar saramura nu se pune rece, ci clocotită, turnată peste legume. De asemenea, pentru a obține un gust deosebit, ea pune sfeclă roșie. La final, după ce saramura este turnată, borcanele le acoperă cu pături și le lasă câteva zile, pentru a fermenta cum trebuie.

„Am pus astăzi murăturile simple/gogonele în saramură. În gradina nu mai avem, așa că, dacă am găsit, gogonele frumoase, le-am și luat. Noi le punem opărite. Am pus murături în saramură. Le-am pus separat pe cele care sunt mai coapte, acestea le vom mânca primele, iar în partea de jos le am pe cele mai verzi. Le-am pus în borcane mai mici pentru că în felul acesta când desfacem un borcan îl mâncăm imediat.

Vă las rețeta de murături așa cum le punem noi, gogonele. Le-am pus cu apă clocotită, am opărit saramura, le acoperim cu pături, și le lăsăm așa acoperite timp de câteva zile. Și se mențin excelent! Le-am pus de toate, le-am pus busuioc, le-am pus mărar, le-am pus sare, ardei iute, usturoi. Noi le facem cu sfeclă roșie, ne place să fie zeama rozalie. Fiecare gospodar cu rețeta lui!”, a menționat Gina Bradea.



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

FOTO Gina Pistol s-a dezbrăcat de... inhibiţii! Partenera de viață a lui Smiley a postat o fotografie pe rețelele de socializare care a stârnit reacții incendiare! "Am în Story și varianta cu cămașă pe mine!"

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

El știe unde e Dani Mocanu! Ce se întâmplă acum cu artistul și evenimentele la care urma să cânte, în timp ce poliția îl caută în toată România

Ce A PĂȚIT Igor Cuciuc și soția sa e strigător la cer. Interpretul din Republica Moldova abia a putut povesti ce s-a întâmplat cu ei în zi de sărbătoare: "Te rugăm să...". Apropiații au fost profund devastați când au văzut mesajul

VIDEO Ultimele imagini cu Ștefania Szabo în viață, doctorița moartă în Spitalul din Buzău. Scandalul în care a fost implicată înainte să moară

Un nou sezon exploziv „The Floor” începe în această seară, la 21:00, la Kanal D

Reduceri ULUITOARE de Black Friday!


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies