Aripioare cu sos picant, dulce-acrișor, rețeta pregătită de Gina Bradea. Cât au stat acestea la marinat. „Punem și puțin sos deasupra și presărim niște codițe de ceapă verde.”
Diana Puiu04 iulie 2025Actualizat: 04 iulie 2025, 17:08
Aripioare cu sos picant, dulce-acrișor, rețeta pregătită de Gina Bradea. Cât au stat acestea la marinat. „Punem și puțin sos deasupra și presărim niște codițe de ceapă verde.”
Gina Bradea a explicat cum pregătește aripioarele picante și cât trebuie să stea acestea la marinat.
Gina Bradea, unul dintre cei mai cunoscuți bloggeri culinari, a postat de această dată cum pregătește aripioarele în sos picant, dulce-acrișor, dar și ce ingrediente are nevoie pentru un astfel de preparat. Pentru un gust inedit, ideal ar fi ca aripioarele să stea la marinat 24 de ore.
Ingrediente:
600 de grame aripioare
4 căpățâne usturoi
2 linguri oțet balsamic
3 cubulețe de zahăr brun
2 linguri de ulei
Semințe coriandru
Piper
100 grame iaurt
Boia dulce
Sare
Cimbru
Ceapă verde
„Pregătim aripioare la cuptor cu sos picant, dulce-acrișor, o nebunie. Se pot face la cuptor sau în tigaie, cum dorește fiecare. Prima dată le punem la marinat. Folosim 600 de grame de aripioare. Le-am tăiat vârful, le-am pârlit foarte bine, le-am spălat și așezat pe șervețele să se usuce. Mai folosim 4 căpățâne de usturoi, 2 linguri de oțet balsamic, va da acel gust acrișor, 3 cubulețe de zahăr brun sau o linguriță, 2 linguri de ulei, semințe de coriandru, piper, 100 de grame de iaurt, boia dulce, sare și cimbru.
Prima dată vom folosi amestecul de condimente. Un gust mai intens au condimentele dacă sunt proaspăt măcinate. Voi folosi piper proaspăt măcinat. Dacă vreți să fie mai puțin iute, puneți mai puțin piper. Boabe de coriandru, o linguriță. Puțin coriandru va da o aromă extraordinară. Măcinăm condimentele. Peste iaurt punem oțetul balsamic, ulei de măsline și condimentele proaspăt măcinate. Miroase fantastic. Adăugăm zahărul, o linguriță cu vârf de sare, o linguriță cu vârf de boia dulce, o jumătate de linguriță de cimbru de grădină și amestecăm.
Turnăm totul peste aripioare și le amestecăm. Adăugăm și usturoiul și amestecăm totul foarte bine. Acoperim vasul cu folie și îl punem la frigider. Ideal este să stea peste noapte, dacă nu, măcar 2-3 ore la marinat. Absolut toate aromele vor intra în carne și va fi ceva savuros.”, a povestit Gina Bradea.
După ce toate ingredientele sunt amestecate, iar aripioarele au stat la frigider după noapte, acestea sunt puse în tavă, alături de sos, învelite cu folie și lăsate la temperatură maximă pentru o oră.
„Au stat peste noapte la marinat, le-am așezat în tavă, am pus pe deasupra restul de sos. Le vom acoperi cu folie și mergem cu ele la cuptor, la foc maxim și verificăm după o oră să vedem dacă sunt pătrunse. Așa sunt după o oră. Dacă înțepăm cu furculița, nu curge deloc suc din aripioare, deci sunt pătrunse. O oră le-am lăsat, învelite cu folie, iar acum le lăsăm la cuptor doar 10 minute, să se rumenească.
S-au rumenit frumos, așa că le putem lua și să le așezăm pe un platou. Punem și puțin sos deasupra și presărăm niște codițe de ceapă verde, tăiate fin. Sunt senzaționale. Pot fi servite ca atare sau cu o garnitură.”, a mai spus bloggerul culinar.
Aripioare cu sos picant, dulce-acrișor, rețeta pregătită de Gina Bradea. Cât au stat acestea la marinat. „Punem și puțin sos deasupra și presărim niște codițe de ceapă verde.”
Diana Puiu04 iulie 2025Actualizat: 04 iulie 2025, 17:08