Ce condimente se pun în zacuscă pentru un gust deosebit. Ingredientele care nu trebuie să lipsească

Ce condimente se pun în zacuscă pentru un gust deosebit. Ingredientele care nu trebuie să lipsească
Ce condimente se pun în zacuscă pentru un gust deosebit. Ingredientele care nu trebuie să lipsească

Află în articolul de mai jos care sunt ingredientele care fac ca zacusca să aibă un gust special, ca în copilărie.

Zacusca este unul dintre cele mai îndrăgite alimente care se pregătesc toamna. Când toate grădinile sunt pline de legume proaspete și pline de vitamine, multe gospodine preferă să le conserve și pentru iarnă, iar zacusca este un aliment care se consumă cu mare plăcere atât în zile de post, cât și în zile de sărbătoare.

Fiecare gospodină are rețeta sa proprie de zacuscă învățată de la mame sau de la bunici, însă sunt și persoane care aleg și gusturi și rețete noi. Micile secrete păstrate din generație în generație oferă acestui preparat un gust inconfundabil.

De obicei, zacusca este preparată din vinete coapte, ardei kapia ori gogoșari, ceapă și bulion de roșii. În unele zone ale țării, se prepară și zacuscă cu ghebe ori ciuperci, în timp ce în alte zone se pregătește zacuscă de pește.

Dacă am aflat, însă, care sunt ingredientele principale, trebuie să știi și că sunt câteva condimente care fac diferența și pe care nu trebuie să le omiți atunci când faci zacuscă. Acestea sunt foi de dafin și boabe de piper negru. Foile de dafin reușesc să echilibreze dulceața ardeilor datorită gustului lor amărui, în timp ce boabele de piper negru scot la iveală aromele tuturor legumelor folosite.

Citește și:  Zacuscă de dovlecei, rețeta pregătită de Jamila: “Este foarte gustoasă, aromată, ușor de făcut și este perfectă pentru iarnă.”

Citește și:   Gina Bradea a pregătit zacuscă de vinete cu legume! "Ce frumoasă e și știți cum miroase? Senzațional de bine!"

 

Pentru a obține cea mai bună zacuscă, ai nevoie de câteva ore bune la dispoziție pentru a o prepara.

Legumele trebuie să fie coapte pe jar ori pe plită înainte de a fi adăugate în zacuscă. Ca să prindă o aromă afumată, vinetele și ardeii kapia ar trebui să fie copți pe jar și nu la cuptor.

O rețetă veche de mai bine de 100 de ani dezvăluie care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara cel mai iubit preparat al toamnei:

Citește și: Emoții URIAȘE în „Casa iubirii”! Moldo îi oferă inelul Kirei! Este pentru prima dată când se întâmplă așa ceva în emisiune- kanald.ro

Citește și: A fost prins în Marea Britanie, prin Interpol! Criminalul a ieșit din ascunzătoare- stirilekanald.ro

De ce ingrediente ai nevoie pentru a obține cea mai bună zacuscă

Pentru a prepara zacusca autentică, ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 3 kg de vinete coapte, curățate și scurse bine
  • 2 kg de ardei și gogoșari copți, curățați
  • 2 kg de ceapă albă
  • 3 litri de bulion
  • 500 ml de ulei de floarea-soarelui
  • Aproximativ 3 linguri de sare (sau după gust).
  • Vinetele se coc, se curăță de coajă și se scurg bine. Ardeii și gogoșarii se coc și se curăță, apoi se presară puțină sare pentru a elimina excesul de apă din ei.

Ceapa se toacă mărunt, cât de mărunt posibil cu ajutorul cuțitului sau cu ajutorul unui robot de bucătărie sau chiar în mașina de tocat. Uleiul se pune într-un ceaun încăpător și se călește ceapa timp de 15 minute. Se adaugă bulionul peste ceapă și se mai lasă timp de 15 minute pe foc. Vinetele și ardeii tăiați mărunt se pun într-o altă oală pe foc timp de 15 minute. Apoi se amestecă toate ingredientele în ceaunul în care se află ceapa și bulionul și se lasă la fiert la foc mic timp de cel puțin două ore, amestecând din când în când ca să nu se lipească. Un semn că este gata zacusca este atunci când uleiul se ridică la suprafață. După aceea, se toarnă în borcane curate și sterilizate, se pun capacele, iar borcanele se acoperă cu o pătură groasă și se lasă până a doua zi sau până când se răcesc. Se așază în beci sau în cămară și se pot consuma imediat.

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Cum să alegi capace de borcane potrivite pentru conservele tale de vară?

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Când a murit, de fapt, Ștefania Szabo? Rezultatele autopsiei răstoarnă ancheta în cazul decesului subit al doctoriței

CE LE-A SPUS anchetatorilor tânărul care și-a ucis tatăl cu 18 lovituri de cuțit i-a cutremurat. Motivul din spatele tragediei care zguduie Bucureștiul e greu de crezut și șochează. Nimeni nu se aștepta ca gestul său să ajungă atât de departe

Cum arată bradul spectaculos împodobit de Monica Gabor și fiica ei, Irina Columbeanu. Cele două se pregătesc de sărbători

El a fost și va rămâne marea iubire a celebrei Hande Ataizi, care joacă rolul Cana în serialul "Fata de la fereastră"! Iată cu cine a fost căsătorită îndrăgita actriță

ALERTĂ NASA! Un obiect misterios ce seamănă cu o navă spațială se îndreaptă cu o viteză orbitoare spre Pământ și pare "să emită periodic jeturi de gaz și praf"


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies