Află din rândurile următoare cum prepară Florentina Opriș rețeta sa de plăcintă de dovleac.
Florentina Opriș este doctor în sport și nutriție și adesea oferă sfaturi utile care ne ajută să adoptăm un stil de viață sănătos, atât prin intermediul emisiunii „ Sport, Dietă și O Vedetă ”, difuzată pe Kanal D, dar și cu ajutorul rețelelor de socializare, acolo unde este foarte activă. Vedeta și-a creat o comunitate numeroasă de susținători care îi sunt alături la orice pas și îi urmăresc cu interes sfaturile și rețetele.
„Dovleacul are un conținut ridicat de apă, este sărac în calorii și bogat în potasiu și magneziu. Aceste proprietăți îl fac perfect pentru a-l include într-o dietă echilibrată, mai ales în sezonul de toamnă .”, a spus Florentina Opriș.
Rețeta Florentinei Opriș de plăcintă de dovleac
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Ingrediente:
Potrivit informațiilor oferite de Florentina Opriș, pentru a pregăti această rețetă avem nevoie de următoarele ingrediente:
- 500 g de dovleac ras
- 200 g de făină integrală
- 30 g de miere
- 3 ouă
- 100 ml de ulei
- 1 linguriță de scorțișoară
- 1 linguriță de praf de copt
- un praf de sare
Mod de preparare:
Florentina Opriș a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei. Procesul este unul foarte simplu și rapid și este format din doar 4 pași. Astfel, ne putem bucura de un desert gustos și sănătos.
„1. Amestecă făina, praful de copt, scorțișoara și sarea.
2. În alt bol, bate ouăle cu mierea și uleiul.
3. Adaugă dovleacul ras în amestecul umed, apoi incorporează ingredientele uscate. 4
. Toarnă aluatul într-o tavă și coace la 180°C timp de 35-40 de minute .”, a scris vedeta Kanal D pe Instagram.
Vezi această postare pe Instagram