Reteta delicioasa: tort de ciocolata si castane!


N-ai cum sa nu reusesti cu deliciul asta pe post de desert. Ieftin, bun si usor de prepaprat.

Ingrediente

5 oua oua (separat albusul de galbenus), zahar pudra , 100g zahar, 130g unt nesarat , 140g ciocolata amaruie tocata in bucati , 170g migdale prajite si tocate marunt , 370g castane coapte decojite , 470ml lapte

Metoda de preparare

Pune laptele la incalzit intr-o oala pe foc mediu. Cand aproape da in clocot ia-l de pe foc si adauga castanele. Acopera oala si lasa-le sa stea asa timp de 30 de minute pentru a se inmuia.

Scoate castanele din lapte si toca-le in bucatele potrivite. Apoi amesca-le intr-un bol cu ciocolata si migdalele.

Incinge cuptorul la 180C si unge cu o lingura din untul pregatit, o forma rotunda cu pereti detasabili cu diametrul 24-25cm. Aseaza la baza ei o hartie de copt unsa tot cu unt.

Bate restul de unt cu 50g zahar cu un mixer pana cand devine ca o crema. Adauga galbenusurile pe rand si bate cu mixerul dupa fiecare. Apoi adauga amestecul cu castane si ciocolata si incorporeaza bine.

Bate cu mixerul si albusurile pana cand devin o spuma tare. Adauga treptat cele 50g de zahar ramase. Spuma de albusuri trebuie incorporata treptat in amestecul pregatit anterior cu castane. Toarna aluatul in tava si coace-l la cuptor timp de 50-60 de minute sau pana cand trece testul scobitorii.

Lasa prajitura sa se raceasca in tava inainte sa o scoti. Pudreaz-o cu zahar inainte de servire. Poti adauga si cateva lingurite de frisca langa ea, daca doresti.

Sursa: foodstory.ro


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

Oana Zăvoranu s-a despărțit de Alex Ashraf?! Ce a apărut pe pagina sa de socializare

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri