Reteta delicioasa pentru dimineata: budinca de clatite!

Reteta delicioasa pentru dimineata: budinca de clatite!
Reteta delicioasa pentru dimineata: budinca de clatite!

Daca vrei sa mananci ceva bun, incearca aceasta budinca delicioasa.

 

Aluat: 2 oua, 500 ml lapte, 250 g faina, putina sare.
Umplutura: 200 g brânza de vaci, 2 oua, 2 linguri smântâna, 2 linguri zahar, o lingurita faina, 25 g stafide, coaja de lamâie, sare, unt pentru uns forma, pesmet.
Din ingredientele de mai sus se prepara clatitele. Se pregateste o umplutura din brânza de vaca sfarâmata, amestecata cu oua, smântâna, faina, zahar, coaja rasa de lamâie, stafide si un praf de sare. Se unge bine cu unt o cratita de marimea clatitelor. Se presara pesmet. Se asaza o clatita pe fund si 3-4 pe margini, astfel încât dupa ce s-a umplut cratita sa poata fi întoarse deasupra pentru a înveli toata budinca. Se pune peste clatita de la fund un strat subtire de umplutura, apoi din nou o clatita si tot asa pâna se umple cratita.
Se întorc deasupra clatitele de pe margini, se stropeste cu unt, se da la cuptor. Se coace trei sferturi de ora la foc potrivit. Se rastoarna si se presara cu zahar vanilat.
Sursa

Aluat: 2 oua, 500 ml lapte, 250 g faina, putina sare.

Umplutura: 200 g brânza de vaci, 2 oua, 2 linguri smântâna, 2 linguri zahar, o lingurita faina, 25 g stafide, coaja de lamâie, sare, unt pentru uns forma, pesmet.



Din ingredientele de mai sus se prepara clatitele. Se pregateste o umplutura din brânza de vaca sfarâmata, amestecata cu oua, smântâna, faina, zahar, coaja rasa de lamâie, stafide si un praf de sare. Se unge bine cu unt o cratita de marimea clatitelor. Se presara pesmet. Se asaza o clatita pe fund si 3-4 pe margini, astfel încât dupa ce s-a umplut cratita sa poata fi întoarse deasupra pentru a înveli toata budinca.
Se pune peste clatita de la fund un strat subtire de umplutura, apoi din nou o clatita si tot asa pâna se umple cratita. Se întorc deasupra clatitele de pe margini, se stropeste cu unt, se da la cuptor. Se coace trei sferturi de ora la foc potrivit. Se rastoarna si se presara cu zahar vanilat.

Sursa

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Andreea Marin, despre cum este să crești un copil în zilele noastre. Cu ce a înlocuit vedeta tehnologia pentru fiica ei: “Toate astea nu poți să le înveți de pe ecranul unui computer.”

Ce trebuie să faci neapărat în 2025, în funcție de zodie! Mai ai doar câteva zile la dispoziție

Boala cu care a fost diagnosticat Ion Drăgan. Artistul ar fi trecut prin mai multe operații dificile

CINE ESTE PERSOANA care face dezvăluiri sfâșietoare despre Ion Drăgan? Au vorbit cu puțin timp înainte ca artistul să moară... iar acum rupe tăcerea: "Mi-a mărturisit că...". Ca să nu existe loc de interpretări, momentul CONVERSAȚIEI a fost făcut public

Este Jorge un bărbat gelos? Care a fost cea mai mare minciună pe care a spus-o pentru dragoste: “Toți erau bogați, eu eram singurul care avea 0 lei.”

La ce concluzie au ajuns Robert și Lia după camera roșie. Cum va reacționa Filip: ,,Ești îndrăgostită”

A murit cunoscutul om de afaceri gălățean, Corneliu Istrate


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies