Daca vrei sa mananci ceva bun, incearca aceasta budinca delicioasa.
Aluat: 2 oua, 500 ml lapte, 250 g faina, putina sare.
Umplutura: 200 g brânza de vaci, 2 oua, 2 linguri smântâna, 2 linguri zahar, o lingurita faina, 25 g stafide, coaja de lamâie, sare, unt pentru uns forma, pesmet.
Din ingredientele de mai sus se prepara clatitele. Se pregateste o umplutura din brânza de vaca sfarâmata, amestecata cu oua, smântâna, faina, zahar, coaja rasa de lamâie, stafide si un praf de sare. Se unge bine cu unt o cratita de marimea clatitelor. Se presara pesmet. Se asaza o clatita pe fund si 3-4 pe margini, astfel încât dupa ce s-a umplut cratita sa poata fi întoarse deasupra pentru a înveli toata budinca. Se pune peste clatita de la fund un strat subtire de umplutura, apoi din nou o clatita si tot asa pâna se umple cratita.
Se întorc deasupra clatitele de pe margini, se stropeste cu unt, se da la cuptor. Se coace trei sferturi de ora la foc potrivit. Se rastoarna si se presara cu zahar vanilat.
Sursa
Aluat: 2 oua, 500 ml lapte, 250 g faina, putina sare.
Umplutura: 200 g brânza de vaci, 2 oua, 2 linguri smântâna, 2 linguri zahar, o lingurita faina, 25 g stafide, coaja de lamâie, sare, unt pentru uns forma, pesmet.
Din ingredientele de mai sus se prepara clatitele. Se pregateste o umplutura din brânza de vaca sfarâmata, amestecata cu oua, smântâna, faina, zahar, coaja rasa de lamâie, stafide si un praf de sare. Se unge bine cu unt o cratita de marimea clatitelor. Se presara pesmet. Se asaza o clatita pe fund si 3-4 pe margini, astfel încât dupa ce s-a umplut cratita sa poata fi întoarse deasupra pentru a înveli toata budinca.
Se pune peste clatita de la fund un strat subtire de umplutura, apoi din nou o clatita si tot asa pâna se umple cratita. Se întorc deasupra clatitele de pe margini, se stropeste cu unt, se da la cuptor. Se coace trei sferturi de ora la foc potrivit. Se rastoarna si se presara cu zahar vanilat.
Sursa