Reteta delicioasa de tort de ciocolata cu crema fina! Uite cum se prepara!

Reteta delicioasa de tort de ciocolata cu crema fina! Uite cum se prepara!
Reteta delicioasa de tort de ciocolata cu crema fina! Uite cum se prepara!

Acest tort este moale si iti va satisface cu siguranta pofta de ciocolata. Uite cum se prepara.

 

Ingrediente
300g unt nesarat, inmuiat
300g de zahar brun
5 oua mari, batute
125g faina cu factor de crestere
125g migdale macinate
75g pudra de cacao
1 lingurita de praf de copt
200ml de lapte
Petale cristalizate de trandafiri
Pentru crema si glazura
200g de zahar brun
700g de ciocolata neagra, maruntita
Mod de preparare
1. Incalzeste cuptorul la 180 de grade. Amesteca bine untul si zaharul. Adauga ouale si incorporeaza apoi faina, migdalele, cacao, praful de copt si un praf de sare.
Pune si laptele. Coace timp de 40 de minute. Lasa la racit timp de 5 minute in tava, apoi lasa sa se raceasca definitiv pe un gratar pentru prajituri.
2. Pentru crema, pune zaharul si 200ml de apa intr-un vas mare. Lasa la fiert timp de 5 minute, pana cand ai un sirop subtire. Indeparteaza de pe foc, adauga ciocolata si amesteca pana cand obtii o pasta omogena.
Lasa la racit 30 de minute.
3. Pentru a asambla, taie blatul pe jumatate sau in trei. Pune crema intre blaturi si pe dreasupra. Decoreaza cu petale de trandafir.
Sursa

Ingrediente

300g unt nesarat, inmuiat
300g de zahar brun
5 oua mari, batute
125g faina cu factor de crestere
125g migdale macinate
75g pudra de cacao
1 lingurita de praf de copt
200ml de lapte
Petale cristalizate de trandafiri

Pentru crema si

glazura

200g de zahar brun
700g de ciocolata neagra, maruntita

Mod de preparare

1. Incalzeste cuptorul la 180 de grade. Amesteca bine untul si zaharul. Adauga ouale si incorporeaza apoi faina, migdalele, cacao, praful de copt si un praf de sare. Pune si laptele. Coace timp de 40 de minute. Lasa la racit timp de 5 minute in tava, apoi lasa sa se raceasca definitiv pe un gratar pentru prajituri.


2. Pentru crema, pune zaharul si 200ml de apa intr-un vas mare. Lasa la fiert timp de 5 minute, pana cand ai un sirop subtire. Indeparteaza de pe foc, adauga ciocolata si amesteca pana cand obtii o pasta omogena. Lasa la racit 30 de minute.

3. Pentru a asambla, taie blatul pe jumatate sau in trei. Pune crema intre blaturi si pe dreasupra. Decoreaza cu petale de trandafir.


Sursa

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Sâmbătă, de la ora 14:45, la ”ROventura”, Vrancea, un ținut unic, de poveste

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Soțul Teodorei Marcu nu mai e om, la jumătate de an de când tânăra a fost ucisă! Ce se întâmplă cu el. Dezvăluiri cutremurătoare: „Din ce în ce mai greu…”

Povestea Rodicăi, pisica de la Stația Meteorologică de pe Vârful Omu! Felina trăiește de ani buni la 2.500 de metri altitudine: „E curată, harnică şi e un mare vânător”

Au trecut 42 de ani de când Amza Pellea a plecat dintre noi! Ce mesaj a transmis pe rețelele de socializare, fiica sa, Oana? "Ai plecat puțin..."

ȘOC TOTAL în „Casa iubirii”! De necrezut cine apare în emisiune! Concurenții rămân MASCĂ

Breaking news pentru românii cu probleme de sănătate!


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies