Reteta delicioasa de cheesecake de ciocolata! Uite ce usor se prepara!

Reteta delicioasa de cheesecake de ciocolata! Uite ce usor se prepara!
Reteta delicioasa de cheesecake de ciocolata! Uite ce usor se prepara!

Adrian Hadean prezinta pe blogul sau reteta sa preferata de cheesecake.

 

Asadar, pentru blatul de biscuiti este nevoie de 200g de biscuiti de ciocolata (eu folosesc biscuitii Oreo, fara umplutura), sfaramati cu ajutorul robotului de bucatarie. Se adauga 30g zahar pudra si 75g unt topit.Se incinge cuptorul la 175 grade. Amestecul se pune intr-o forma de tort detasabila(unsa in prealabil cu unt topit). Se formeaza blatul care se baga apoi la cuptor timp de 5 minute. Eu folosesc o forma detasabila cu diametrul de 26 cm, si de obicei pun forma de tort peste alta tava obisnuita de copt, pentru a evita orice scurgere.
Pentru umplutura de branza am folosit 900g branza de vaci cremoasa, pe care am amestecat-o cu 250 g de zahar, folosind mixerul. Dupa omogenizare am adaugat 80ml de smantana pentru frisca, 2 linguri de faina, o lingurita extract de vanilie si 4 oua.
Ouale le-am pus pe rand, unul cate unul.
O treime din umplutura de branza se toarna peste blatul de biscuiti. Apoi, 100g biscuiti de ciocolata se sfarama in bucatele mici si se presara peste prima parte de umplutura.Se pune restul de umplutura si se baga tava in cuptor pentru 45 minute, la 175 grade.
Se pregateste un topping din 450g de smantana grasa amestecata cu 50g de zahar si o lingurita extract de vanilie.
Dupa cele 45 minute tortul se scoate din cuptur, se lasa putin sa se raceasca si apoi se pune peste el acest topping de smantana. Se mai baga in cuptor timp de 7 minute la aceeasi temperatura. Dupa cele 7 minute se opreste cuptorul, se lasa tortul in cuptor la racit timp de 30 minute si apoi afara la racit timp de o ora.
Ultima parte este cremaganache de ciocolata: doua table si jumatate de ciocolata (si folositi o ciocolata de calitate) se pun intr-un bol de sticla sau inox, se adauga 250ml de smantana
pentru frisca si o lingurita extract de vanilie. Se topeste totul la bain-marie si se toarna peste tort.Se lasa la racit si apoi in frigider cel putin 8 ore. Eu prefer sa las tortul in frigider peste noapte.
Sursa: adihadean.ro

Asadar, pentru blatul de biscuiti este nevoie de 200g de biscuiti de ciocolata (eu folosesc biscuitii Oreo, fara umplutura), sfaramati cu ajutorul robotului de bucatarie.

Se adauga 30g zahar pudra si 75g unt topit.Se incinge cuptorul la 175 grade. Amestecul se pune intr-o forma de tort detasabila(unsa in prealabil cu unt topit). Se formeaza blatul care se baga apoi la cuptor timp de 5 minute. Eu folosesc o forma detasabila cu diametrul de 26 cm, si de obicei pun forma de tort peste alta tava obisnuita de copt, pentru a evita orice scurgere.

Pentru umplutura de branza am folosit 900g branza de vaci cremoasa, pe care am amestecat-o cu 250 g de zahar, folosind mixerul.
Dupa omogenizare am adaugat 80ml de smantana pentru frisca, 2 linguri de faina, o lingurita extract de vanilie si 4 oua. Ouale le-am pus pe rand, unul cate unul.

O treime din umplutura de branza se toarna peste blatul de biscuiti. Apoi, 100g biscuiti de ciocolata se sfarama in bucatele mici si se presara peste prima parte de umplutura.Se pune restul de umplutura si se baga tava in cuptor pentru 45 minute, la 175 grade.

Se pregateste un topping din 450g de smantana grasa amestecata cu 50g de zahar si o lingurita extract de vanilie. Dupa cele 45 minute tortul se scoate din cuptur, se lasa putin sa se raceasca si apoi se pune peste el acest topping de smantana. Se mai baga in cuptor timp de 7 minute la aceeasi temperatura. Dupa cele 7 minute se opreste cuptorul, se lasa tortul in cuptor la racit timp de 30 minute si apoi afara la racit timp de o ora.

Ultima parte este cremaganache de ciocolata: doua table si jumatate de ciocolata (si folositi o ciocolata de calitate) se pun intr-un bol de sticla sau inox, se adauga 250ml de smantana pentru frisca si o lingurita extract de vanilie. Se topeste totul la bain-marie si se toarna peste tort.Se lasa la racit si apoi in frigider cel putin 8 ore. Eu prefer sa las tortul in frigider peste noapte.

Sursa: adihadean.ro

 

Citește și: Horoscopul pentru ziua de marți, 30 decembrie 2025: Semnul zodiacal care are nevoie de ajutor să termine un proiect, dar refuză să îl ceară- kanald.ro

Citește și: Crimă șocantă de Crăciun! Un bărbat de 36 de ani, ucis într-un scandal cu peste 20 de persoane. Victima a fost lovită în zona capului de 4 persoane, inclusiv un minor de 14 ani, pe care nu îi cunoștea- stirilekanald.ro



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Cum s-a transformat Crăciunul în tragedie pentru creatoarea de modă Eli Lăslean și ce eveniment nefericit nu va putea uita vreodată: „A fost cumplit! O suferință pe care n-o poți descrie în cuvinte.”

Ce trebuie să faci neapărat în 2025, în funcție de zodie! Mai ai doar câteva zile la dispoziție

Boala cu care a fost diagnosticat Ion Drăgan. Artistul ar fi trecut prin mai multe operații dificile

Cu ce ACUZAȚII șocante se confruntă Florin Vasilică după moartea lui Ion Drăgan: "Să vă fie rușine! Nici la o astfel de veste tragică nu aveți gram de empatie și sensibilitate? M-au acuzat că..."

Artiștii de muzică populară, îndurerați de cumplita veste că Ion Drăgan s-a stins din viață. Mesajele curg în mediul online, alături de fotografii cu artistul: “A încremenit...Crăciunul!”

La ce concluzie au ajuns Robert și Lia după camera roșie. Cum va reacționa Filip: ,,Ești îndrăgostită”

A murit cunoscutul om de afaceri gălățean, Corneliu Istrate


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies