Reteta de poale in brau ca la bunica acasa! Asa obtii gustul copilariei!

Reteta de poale in brau ca la bunica acasa! Asa obtii gustul copilariei!
Reteta de poale in brau ca la bunica acasa! Asa obtii gustul copilariei!

Aceasta reteta de poale in brau este ca la bunica acasa: delicioasa. Are gustul copilariei tale!

 

Ingrediente:
Aluatul: faina 400 g, oua 3, unt 100 g, zahar 25 g, lapte 200 ml, drojdie de bere 20 g, coaja rasa de la o lamaie, vanilie;
umplutura: branza de vaci 400 g, oua 1, coaja rasa de la o lamaie, vanilie, stafide 50 g, faina 50 g, zahar tos 25 g, zahar pudra 25 g.
Mod de preparare: Dintr-un sfert din cantitatea de lapte, din drojdie si putina faina (50 g) se face o maia care se lasa sa dospeasca. Intr-un vas, se amesteca restul de lapte cu ouale, zaharul, coaja rasa de lamaie si vanilia. Compozitia se incalzeste putin, apoi se adauga maiaua crescuta. Se pune faina, putin cate putin, framantand continuu, pana ce se obtine un aluat potrivit de tare, apoi se adauga untul topit.
Acest aluat se lasa sa creasca circa 40 minute. Dupa aceea se imparte in 10 bucati, acestea se rotunjesc ca niste bile si se lasa sa stea circa 10 minute. In acest timp, se prepara umplutura. Intr-un castron, se freaca branza de vaci, apoi se adauga oul, vanilia, coaja rasa de lamaie, stafidele, zaharul si faina, amestecandu-le pana ce se obtine o pasta. Aceasta se imparte in 10 parti egale.
Fiecare bucata de coca se intinde bine, in toate directiile, rotund. La mijloc se aseaza branza preparata, apoi margi­nile aluatului se strang deasupra umpluturii. Branzoaicele se aseaza in tava, se lasa sa creasca circa 25 minute, apoi se ung cu ou. Tava se da la cuptor, la foc moderat. Dupa ce s-au copt si s-au racit, se pudreaza cu zahar.
Sursa
sursa foto

Ingrediente:

Aluatul: faina 400 g, oua 3, unt 100 g, zahar 25 g, lapte 200 ml, drojdie de bere 20

g, coaja rasa de la o lamaie, vanilie; 

Umplutura: branza de vaci 400 g, oua 1, coaja rasa de la o lamaie, vanilie, stafide 50 g, faina 50 g, zahar tos 25 g, zahar pudra 25 g.

Mod de preparare: Dintr-un sfert din cantitatea de lapte, din drojdie si putina faina (50 g) se face o maia care se lasa sa dospeasca.
Intr-un vas, se amesteca restul de lapte cu ouale, zaharul, coaja rasa de lamaie si vanilia. Compozitia se incalzeste putin, apoi se adauga maiaua crescuta. Se pune faina, putin cate putin, framantand continuu, pana ce se obtine un aluat potrivit de tare, apoi se adauga untul topit. Acest aluat se lasa sa creasca circa 40 minute. Dupa aceea se imparte in 10 bucati, acestea se rotunjesc ca niste bile si se lasa sa stea circa 10 minute.
In acest timp, se prepara umplutura. Intr-un castron, se freaca branza de vaci, apoi se adauga oul, vanilia, coaja rasa de lamaie, stafidele, zaharul si faina, amestecandu-le pana ce se obtine o pasta. Aceasta se imparte in 10 parti egale. Fiecare bucata de coca se intinde bine, in toate directiile, rotund. La mijloc se aseaza branza preparata, apoi margi­nile aluatului se strang deasupra umpluturii. Branzoaicele se aseaza in tava, se lasa sa creasca circa 25 minute, apoi se ung cu ou.
Tava se da la cuptor, la foc moderat. Dupa ce s-au copt si s-au racit, se pudreaza cu zahar.

Sursa
sursa foto

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Mănâncă mai sănătos încă de la prima oră a dimineții! 7 preparate pe care trebuie să le încerci vara asta

I-a spus aceste cuvinte surorii ei mai mari, iar după câteva ore, s-a sinucis, din cauza examenului de evaluare

Anna, soția lui Mihai Leu, interviu în lacrimi: „I-am spus să se odihnească… și el mi-a răspuns cu o lacrimă, deși era în comă profundă”. Ultimele clipe ale campionului povestite în exclusivitate

Informația momentului! Prevestirea care a cutremurat pe toată lumea: "Practic, el știa că va muri". Ce a spus Costin Mărculescu înainte sa moară? Detaliile ies abia acum la iveală. Toți au ignorat semnele: "Nu mai e mult și merg și eu după el"

Care este motivul pentru care Ileana Sterp, alături de mama Geta și restul familiei, se află iar în Turcia? "Ne-am sincronizat toți, ne-am făcut timp și am venit pentru o săptămână aici!"

Cel puțin 9 persoane au murit din cauza caniculei! Temperaturile ridicate fac victime în toată Europa

O fetiță de 9 ani a îndurat șase ore de chin până când a murit. Propria mamă a lăsat-o în mașină, în soare, cât ea era la muncă


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies