Rețetă de ketchup de casă. Îl faci cum vrei, iute sau dulce


Rețetă de ketchup de casă. Îl faci cum vrei, iute sau dulce

Ketchup-ul de casă este mai sănătos și mai gustos decât cel cumpărat. Dacă nu știți cum se prepară, noi vă dezvăluim cea mai ușoară rețetă. Îl puteți prepara dulce sau iute, în funcție de preferințe.


In articol:

La fel ca și muștarul, ketchup-ul este extrem de apreciat în toată lumea. Merge de minune cu pizza, cartofi prăjiți, fripturi sau cu hot-dog. Ca să evitați să consumați prea multe E-uri, conservanți și chimicale, cel mai bine este să preparați ketchup-ul în casă. 

Cea mai simplă rețetă de ketchup de casă

Ketchup-ul de casă se face foarte repede și poate fi preparat de oricine, chiar și de către persoanele care nu au foarte multă experiență în bucătărie. 

Tot ce trebuie să faceți este să dați roșiile și ardeii prin mașina de tocat și să puneți la fiert pasta obținută. În funcție de preferințele fiecăruia, puteți adăuga în ketchup-ul de casă diverse mirodenii. 

Dacă vreți să faceți un ketchup picant sau iute, puneți ardei iuți și cât mai mult piper. De asemenea, puteți adăuga usturoi, pentru un gust mai pronunțat, puteți pune busuioc, cimbru sau oregano. 

Ingrediente:

  • 1O kg de roșii
  • 4 kg de ardei kapia roșu, gogoșari sau ardei gras roșu
  • un kg de ceapă
  • 100 ml de oțet
  • usturoi 
  • o legătură de frunze de țelină
  • o legătură de busuioc
  • cateva fire de cimbru
  • oregano
  • 2-3 frunze de dafin
  • sare 
  • 150 g de zahăr
  • ardei iute
  • piper macinat 

Cum se prepară ketchup-ul de casă

Aveți grijă ca atunci când cumpărați roșiile, acestea să fie coapte foarte bine și să fie cărnoase.

Ardeii, de asemenea, trebuie să fie cărnoși, ca să vă iasă un ketchup gustos. 

Spălați foarte bine roșiile, le dați cotoarele la o parte și apoi le treceți prin mașina prin care se face și bulionul. Pasta obținută se pune la fiert. 

Spălați și ardeii și puneți-i la copt. Apoi îi curățați de pielițe și îi dați prin mașina de tocat, în același timp cu ceapa.

Adăugați pasta obținută peste cea de roșii și lăsați totul să fiarbă, pe foc mic. 

Puneți și foile de dafin, dar și ardeiul iute, pe care îl veți rupe în bucăți. Dacă vreți să preparați un ketchup dulce, nu mai puneți ardei iute. Aveți grijă să spumați din când în când și să amestecați în pasta de roșii și de ardei, ca să nu se lipească. 

Lăsați să fiarbă, până în momentul în care pasta va avea consistența pe care o doriți dumneavoastră. Apoi adăugați busuiocul proaspăt, frunzele de țelină, firele de cimbru și de oregano, usturoiul, sarea, zahărul și piperul și amestecați bine.  

Compoziția trebuie să mai fiarbă încă 10 minute și apoi scoateți verdețurile proaspete pe care le-ați adăugat. Dacă vreți, le puteți pune în robotul de bucătărie, ca să le piseze, și apoi să le adăugați înapoi în ketchup. 

Dacă nu, le scoateți și le aruncați. La final, puneți și oțet și mai lăsați un pic să fiarbă. Acum este momentul în care potriviți ketchup-ul de sare și de piper. 

Ketchup-ul se toarnă fierbinte în borcane, pe care le veți închide ermetic și le așezați invers, cu capacele în jos. Acoperiți borcanele cu prosoape și lăsați-le așa, pentru câteva zile. 

După aceea, le depozitați în cămară. 


Abonează-te pe

Citește și:

Braunwyn Windham-Burke s-a despărțit de iubita ei la scurt timp după ce a recunoscut că este atrasă de femei! „Au rămas prietene…”

Nelu Ploieșteanu, BATJOCORIT pe patul de moarte! Se va lăsa cu demisii

Vești bune pentru agricultori! Vor primi sume mari de bani, în curând!

Horoscop zilnic joi, 15 aprilie 2021! Află ce zodie are surprize plăcute din parte superiorilor de la locul de muncă!

Cozmin Gușă, în această seară, la “40 de întrebări cu Denise Rifai”: “Adrian Năstase m-a trădat!… Eu eram la supraviețuire, mi se născuse al doilea copil”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Oana Lis este în doliu! Tatăl ei a murit în Spania și acum încearcă să-l readucă acasă

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri