Rețeta de ceapă murată! Garnitura perfectă pentru grătar și burgeri

Rețeta de ceapă murată! Garnitura perfectă pentru grătar și burgeri

Cum prepari rețeta de ceapă murată. De ce ingrediente ai nevoie.

Ceapa este nelipsită de pe mesele românilor, fie că este consumată ca atare sau ca ingredient la ciorbe, supe sau felul doi. Însă ceapa se poate pregăti și altfel.

Pentru cei care nu au mâncat deja, ceapa se poate și mura, iar rezultatul este unul de-a dreptul spectaculos. Și pentru că tot este perioada în care gospodinele pun murături și varză pentru iarnă, iată cum poți pregăti ceapa roșie murată. Este ideală pentru grătar și burgeri, iar invitații vor fi uimiți de acest gust special.

Ceea ce este și mai interesant este că acest preparat se poate pregăti ori de câte ori aveți poftă, pentru că ingredientul principal se găsește în orice supermarket, tot timpul anului.

Ingrediente: 1 ceapă roşie ¾ cească oţet 3 linguri de zahăr sare 7 cuişoare 1 frunză de dafin ⅛ linguriţă seminţe de muştar ⅛ linguriţă seminţe de cardamom ⅛ linguriţă fulgi de chili

Mod de preparare: Adăugaţi oţetul, zahărul şi condimentele într-o cratiţă şi fierbeţi. Adăugaţi ceapa tăiată felii şi lăsaţi să fiarba aproximativ 3-5 minute. Punem ceapa într-un borcan de sticlă de aprox. 600 grame.

Dacă nu încape toată mai presaţi puţin. Când se murează se va înmuia şi va încăpea foarte bine. Aşezaţi borcanul pe coada unei furculiţe şi când amestecul de oţet şi mirodenii începe să fiarbă turnaţi-l în borcan peste feliile de ceapă roşie. Închideţi borcanul cu un capac etanş şi lăsaţi-l să se răcească. Abia apoi este gata să fie consumată sau pentru a fi aşezată în cămară, potrivit restaurantedelux.ro.

Citeste si: Rețete de post: Negresă. Cea mai simplă rețetă de negresă

Citeste si: Vrei să pui verdeţuri la congelator pentru iarnă? Nu mai face această greșeală! Este extrem de grav!

Citeste si: Rețeta zilei: Cum să faci cel mai bun Tiramisu. Așa ceva nu ai mâncat nici la restaurant!

Parjoale moldovenesti ca la bunica acasa. Secretul preparatului gustos


Merg de minune cu piure şi varză murată, iar reţeta este una uşoară, dacă se respectă întocmai paşii gătirii. Pârjoalele moldoveneşti sunt un deliciu culinar, reţeta de pe vremea bunicii fiind dezvăluită de celebrul gastronom Radu Anton Roman în lucrarea „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).

 

Ingrediente: 500 g carne de viţel

500 g ceafă de porc

150 ml lapte

350 g miez de pâine albă

Citește și: Patrick și Bianca Giurcă, prinși în spatele cisternei de pe Valea Oltului. Pericol de deflagrație! Ce au pățit foștii concurenți „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Anunțul momentului pentru români!- stirilekanald.ro

2 cepe mari mărar, pătrunjel

4 ouă 300 g unt

1 cartof

200 g pesmet (la ţară se pune mălai) piper, sare.

Mod preparare: • Se toacă carnea. • Se îmbibă bine pâinea în lapte, se stoarce. • Se toacă pedant ceapa, se înmoaie bine în unt, pe foc mic. • Se toacă mărunt mărarul şi pătrunjelul. • Se rade cartoful pe răzătoarea mică. • Se bat ouăle. • Se amestecă pâinea, carnea, ceapa, ouăle, mărarul şi pătrunjelul, cartoful, piper, sare dupa gust, 100 g unt. • Se pune într-o farfurie pesmet fin (sau mălai). • Se ia (cu polonicul!) tocătura, că pârjoala e mare cât palma, se tăvăleşte prin pesmet, se turteşte la 1 cm grosime, se alungeşte (trebuie să arate oval, cam ca o palmă de copil. Se prăjeşte în unt încins, în tigaie acoperită pentru a se pătrunde bine carnea şi ca să-şi ia aromele tuturor ingredientelor, pe foc foarte mic, rumenindu-se bine pe ambele părţi.

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Chec în 3 culori! Cum să îți surprinzi invitații cu un ”dulce” colorat

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Vești de ultimă oră despre starea lui Dan Petrescu. Fiicele lui au venit de urgență în țară: „A slăbit 30 de kilograme”

Fanii emisiunii Casa Iubirii sunt în șoc după aceste declarații INCENDIARE: "Vreau să înțelegeți că...". Ce a putut să spună Roberta despre participarea ei, dar și despre două dintre concurentele din acest sezon: "Puteam să ies câștigătoare"

Cea mai delicioasă prăjitură! Senzații culinare în bucătărie

Robert, bulversat de reacțiile Biancăi: „Ori m-ai mințit ieri, ori alaltăieri!” Iată ce se întâmplă, de fapt, între cei doi concurenți de la Casa iubirii

Zece studenți arși de vii într-un incendiu devastator într-un restaurant! Tragedie de nedescris în Peru