Vrei să pui verdeţuri la congelator pentru iarnă? Nu mai face această greșeală! Este extrem de grav!
Cea mai simplă metodă de a păstra prospeţimea verdeţurilor peste iarnă este congelarea.
Iată cum pot fi păstrate în mod corect.
- foloseşte cutii de plastic, cu capac care se închid bine.
- frunzele de pătrunjelul, ţelină, mărar şi leusean pot fi păstrate perfect congelate, până la trei-patru luni de zile.
- verdeaţa pe care o congelezi trebuie să fie foarte proaspătă.
Citeste si: Rețeta zilei: Cum să faci cel mai bun Tiramisu. Așa ceva nu ai mâncat nici la restaurant!
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Budincă de pepene galben. Ceva mai bun nu ai mâncat niciodată!
Citeste si: Horoscop marți, 3 septembrie. O zi așa cum nu mai spera nimeni. Totul se schimbă radical!
- scrie pe cutie ce se află înăuntru, pentru a nu umbla degeaba în cutii. Congelate, verdeţurile nu miros (aroma revine când sunt folosite), iar aburul format de diferenţele de temperatura când desfaci cutia alterează vedeaţa congelată.
- pune pachetele cu frunză de ţelină tăiată în bucăţi mari pentru supele de ţelină. Pot fi puse la fiert direct congelate şi apoi puse în blender alături rădăcina de ţelină sau poate fi decongelată şi tăiată, pentru că frunza de ţelina este mult mai rezistentă.
- pune şi câtăva legături de tarhon, pregătite la fel, numai bune pentru perişoarele cu tarhon sau alte mâncăruri cu carne.
Poţi pune în congelator şi o cutiuţă mică cu frunze proaspete de mentă, pentru prăjituri simandicoase, creme şi ale delicatesuri.
Când foloseşti verdeţurile congelate scoate cu o furculiţa o bucată şi pune-o direct congelată în mâncarea fierbinte la final. Nu trebuie decongelate, ci este perfect dacă le adaugi direct în mâncare.