Quiche cu broccoli se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de quiche cu broccoli.
Rețetă de Quiche cu broccoli
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Timp de preparare - o ora
Timp total - 2 ore
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Rețeta este pentru 4 persoane
Citește și: Micul dejun energizant. 10 alimente sănătoase cu care să îți începi ziua cu bucurie și vitalitate
Citește și: Ravioli cu ciuperci. Preparatul mai gustos, când este de acasă!
Ingrediente
Ingrediente pentru aluat
- 300 g faina
- 200 g unt rece
- un praf de sare
- 2 gălbenușuri de ou
- 3 lingurițe de apa rece
Ingrediente pentru umplutura
Citește și: Armando și Mihai au murit în accidentul de la Ploiești. Viteza i-a băgat în mormânt- stirilekanald.ro
- 300 g broccoli congelat
- 300 g conopida congelata
- 4 oua+ 2 albușuri de ou
- 300 ml smântână pentru gătit
- Sare
- piper negru măcinat
- 200 g cașcaval ras
- 200 g brânză de capra
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar
Mod de preparare
- Am început cu aluatul. Am pus făina, untul rece și sarea într-un bol și am zdrobit-o cu degetele până seamănă cu nisipul. Se adaugă gălbenușurile (lăsând albușurile deoparte) și se omogenizează. Aluatul are nevoie de umiditate, așa că adăugați 3 linguriță de apă rece.
- Am lăsat să se răcească 15 minute. După această, puneți aluatul pe o suprafață de lucru înfăinată ușor și întindeți aluatul într-un cerc mai mare decât tavă de copt. Am preîncălzit cuptorul la 180°C. Așezăm foaia de aluat într-o formă de tarta sau o tavă termorezistentă cu diametrul de 26-28 cm și înțepam găuri cu o furculiță din loc in loc. Coaceți aluatul singur la 180℃ (preîncălzit) timp de 15 minute. Ar trebui să fie ușor auriu și să nu fie copt complet. Într-un bol separat, adăugați smântâna dulce, 4 ouă întregi și albușurile rămase în aluat. Am bătut amestecul și l-am asezonat cu sare și piper negru măcinat. La final, am adăugat o mână de brânză rasă.
- Între timp, blatul a fost copt în prealabil pentru a putea pune deasupra broccoli congelat și buchețele de conopidă.
- Se întinde uniform pe suprafață prăjiturii și se toarnă peste toate, smântâna și sosul de ouă. Am presărat deasupra niște brânză tare de capra.
- Bineînțeles că nu am oprit cuptorul. Temperatura a rămas setată la 180 °C. Puneți tava de tartă la cuptor și setați timpul de coacere la 30 de minute, pentru ca suprafața să se rumenească ușor. După acest interval de timp, scoatem tavă din cuptor, ulterior și preparatu din tavă, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.