Prajitura "Twix", gata in 10 minute! Mmmm, e delicioasa si foarte usor de preparat


Prajitura "Twix" e foarte usor de preparat si va aduce zambetul pe buze celor dragi.

 

Pentru reteta aveti nevoie de:
Pentru blat:
200 g faina
100 g unt
100 g zahar
Pentru caramel:
o cutie lapte condensat (350-400 g)
125 g unt
30 g sirop de artar sau miere
Pentru glazura:
200 g ciocolata cu lapte
optional:
1 cubulet de unt
1-2 linguri de lapte
Mod de preparare:
Faina, zaharul si untul se freaca intre degete, pina se obtin niste firimituri. Se presara uniform intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hirtie de copt si se preseaza bine cu palma. Se coace cam 30 de minute la foc mic (160 C).
Separat, se amesteca intr-un ibric componentele pentru caramel. Se pune ibricul mai intii la foc mare, pina incepe sa fiarba compozitia, apoi se da focul la minim si se tine cam 20-30 minute. Se amesteca incontinuu. Atentie, la inceput, cind compozitia e mai lichida, are tendinta sa dea in foc, in acest caz, se va lua de pe foc periodic, pentru a cobori spuma care se ridica. Caramelul trebuie sa iasa gros, de culoare maro deschis.
Dupa ce s-a racit blatul, se toarna caramelul peste el si se intinde uniform cu lingura. Se da prajitura la rece pentru vreo jumatate de ora.
Pentru glazura, se topeste ciocolata si se intinde peste prajitura.
Sursa

Pentru reteta aveti nevoie de:

Pentru blat:

200 g faina
100 g unt
100 g zahar
Pentru caramel:
o cutie lapte condensat (350-400 g)
125 g unt
30 g sirop de artar sau miere

Pentru glazura:

200 g ciocolata cu lapte
optional:
1 cubulet de unt
1-2 linguri de lapte

Mod de preparare:

Faina, zaharul si untul se freaca intre degete, pina se obtin niste firimituri. Se presara uniform intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hirtie de copt si se preseaza bine cu palma. Se coace cam 30 de minute la foc mic (160 C).

Separat, se amesteca intr-un ibric componentele pentru caramel. Se pune ibricul mai intii la foc mare, pina incepe sa fiarba compozitia, apoi se da focul la minim si se tine cam 20-30 minute. Se amesteca incontinuu. Atentie, la inceput, cind compozitia e mai lichida, are tendinta sa dea in foc, in acest caz, se va lua de pe foc periodic, pentru a cobori spuma care se ridica. Caramelul trebuie sa iasa gros, de culoare maro deschis.

Dupa ce s-a racit blatul, se toarna caramelul peste el si se intinde uniform cu lingura. Se da prajitura la rece pentru vreo jumatate de ora.

Pentru glazura, se topeste ciocolata si se intinde peste prajitura. 

Sursa

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol


Informatiile zilei

Raed Arafat: "Dacă nu ne vaccinăm împotriva gripei sezoniere, vom avea două boli care amândouă ucid"

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri