Trebuie sa incerci si tu aceasta prajitura cu ciocolata si zmeura! Nu ai cum sa ii rezisti!
Ingrediente:
250 g ciocolată neagră cu 72% cacao, tocată mărunt
250g= 1 cup= 17 linguri unt nesărat, dedurizat, clarificat
unt pentru uns forma
4 ouă
220g= 1,6 cups= 27 linguri zahăr pudră
70g= 0,5 cup= 9 linguri făină
făină pentru tapetarea formei de tort
150 g de zmeura proaspătă
zahăr pudră pentru ornat
Preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 180 grade C (numărul 6), 356 grade F. Se ia o forma de tort, nu mai mare de 22 cm/ 9 inchs în diametru, se unge cu unt şi se tapetează cu făină. Topiţi ciocolata la bain marie, într-o oală dublă de topire. Această metodă de preparare prezintă avantajul de a evita un transfer de căldură prea brusc. Într-un castron, bateţi untul dedurizat cu zahărul, până când zahărul se omogenizează bine cu untul şi se topeşte definitiv.