Prajitura "Gabriela", delicioasa si ieftina! Se face repede si cu ingrediente putine


Prajitura "Gabriela" este un desert delicios! Se face repede si este perfect pentru o zi alaturi de familie.

Ingrediente necesare:
Blatul:
- 10 albuşuri de ou bătute spumă
- 400 g de zahăr
- 300 g de nucă măcinată
- 4 lingurite faina

Crema:
- 10 gălbenuşuri de ou
- 200 g de zahăr
- 4 linguri de făină
- 400 ml de lapte
- 1 fiolă cu esenţă de vanilie
- 400 g de unt fără sare
- 2 lămâi
- 1 praf de sare

Mod de preparare
Blatul: Într un bol mare de sticlă, bateţi 5 albuşuri spumă cu 200 g de zahăr şi la sfârşit încorporaţi 150 g de nucă măcinată.

Ungeţi cu unt tava mare de la aragaz si îmbrăcaţi o în hârtie de copt.
Turnaţi compoziţia de blat în tavă, nivelaţi-o şi intro­du­ceţi la cuptor la 180° C, timp de 50 de minute. Scoateţi din cuptor, răsturnaţi blatul rezultat pe masă, înlăturaţi hârtia de copt şi ungeţi cu unt. Din restul ingredientelor mai preparaţi, în aceeaşi manieră, încă o foaie.

Crema: Într un oală de mărime medie, amestecaţi zahărul, făina, gălbenuşurile cu laptele, sarea şi fier­beţi la bain marie, la foc mic, amestecând încontinuu, până când obţineţi o cremă tare şi omogenă.

Îndepărtaţi de pe foc şi lăsaţi să se răcească. Într un bol, frecaţi untul spumă, adăugaţi coaja rasă şi zeama de la cele 2 lămâi.  Adăugaţi această compoziţie peste crema complet răcită şi amestecaţi cu mixerul foarte bine, până la omogenizare.

Se întinde crema obţinută între cele două blaturi şi se pune la frigider pentru 24 de ore. Prăjitura se taie în bucăţi pătrate şi se pudreaza cu zahar.

Sursa


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Cum arăta Alexandra de la Puterea dragostei înainte de operațiile estetice: „Se schimbă lumea, dar nici chiar așa”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri