Prajitura "Dulcica" cu foi si crema de ciocolata! Rapida, ieftina si delicioasa


Prajitura "Dulcica" este delicioasa! Se face rapid si nu te costa multi bani.

Pentru crema avem nevoie de:

4 galbenusuri
500 ml lapte
100 gr zahar
20 gr cacao
30 gr amidon (Gustin)
100 gr ciocolata (lapte sau amaruie)
200 gr frisca lichida (care trebuie tinuta minim 1 ora la frigider) sau 1 pachet de unt la temperatura camerei – optional (eu prefer frisca dar de data aceasta nu am avut si am folosit unt)

Mod de preparare

Laptele si zaharul se pun pe foc si se amesteca pana se topeste zaharul si se incalzeste laptele.

Intre timp, in alt recipient se pun galbenusurile cu amidonul si cu cacaua, se amesteca pana se omogenizeaza si apoi se pune laptele de pe foc putin cate putin. Se amesteca si apoi se pune acest amestec pe foc. Se amesteca continuu deoarece se va ingrosa. Spre final se mesteca energic pentru a nu se forma cocoloase. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.

Ciocolata se topeste (eu topesc la cuptorul cu microunde, la puterea minima) apoi se pune peste crema. Se amesteca bine pana se omogeniozeaza.

Cand se raceste bine bine, pune si frisca lichida batuta bine (sau untul la temperatura camerei). Gata crema.

Apoi se pune crema peste foi (cumparate), se glazureaza si gata prajitura.


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Ela Crăciun, vacanță de vis în Bucovina! A renunţat la Thailanda în favoarea României! "A meritat"

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri