Prăjitura cu cremă de lapte și glazură de ciocolată se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de prăjitură cu cremă de lapte și glazură de ciocolată.
Rețetă de Prăjitură cu cremă de lapte și glazură de ciocolată
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 10 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Ștrudel cu căpșune. Cu aluatul făcut în casă, îl deosebește de orice!
Citește și: Gogoși pufoase umplute cu dulceață și frișcă de casă. Nu ai cum să refuzi o astfel de delicatesă!
Timp de preparare- o ora
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Timp total- 2 ore
Rețeta este pentru 6 persoane
Ingrediente
Ingrediente pentru blat
- 6 ouă
- 200 g de zahăr
- 150 g de făină
- 50 g de pudră de cacao
- 150 ml de ulei
- un pliculeț de praf de copt
ingrediente pentru sirop
- 200 ml de apă
- 3 linguri de zeamă de lămâie
- 2 lingurițe de zahăr pudră
ingrediente pentru cremă
- 200 ml de lapte
- 250 ml de smântână lichidă
- 150 g de zahăr
- un pliculeț de zahăr vanilat
- 350 g de lapte praf
- 300 g de unt
- 100 g de iaurt grecesc
Ingrediente pentru glazură
Citește și: Armando și Mihai au murit în accidentul de la Ploiești. Viteza i-a băgat în mormânt- stirilekanald.ro
- 150 g de ciocolată neagră
- 150 g de ciocolată cu lapte
- 250 ml de smântână lichidă
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.
Mod de preparare
- În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă este să începem prin a ne ocupa de prepararea blatului. Așadar, în 2 boluri separate vom sparge ouăle pentru a separa albușurile de gălbenușuri. În bolul în care se află albușurile, vom adăuga un praf de sare, după gust, iar cu ajutorul mixerului vom amesteca până când vom obține o spumă tare. Tot aici, imediat apoi vom adăuga și zahărul, treptat, timp în care continuăm să amestecăm cu mixerul pentru ca acestea să se încorporeze și să obținem la final o spumă groasă și lucioasă. Acum a venit momentul să încorporăm și gălbenușurile noastre, pe care le vom adăuga în bol, rând pe rând, timp în care continuăm să amestecăm cu mixerul. Tot treptat vom adăuga apoi și uleiul, însă de această dată vom amesteca cu ajutorul unei spatule, astfel încât acestea să se încorporeze cu restul ingredientelor.
- Separat, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari în care vom adăuga făina, alături de praful de copt, dar și pudră de cacao. Tot acest amestec se va cerne în bolul în care se află spuma de ouă, amestecând treptat cu ajutorul unei spatule.
- Aluatul rezultat se va pune într-o tavă de cuptor, dreptunghiulară, pe care am așezat deja hârtie de copt. Tava se va introduce în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 30 de minute. După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, și vom lăsa blatul acolo să se răcească.
- Acum ne vom ocupa și de prepararea cremei. Tot ce trebuie să facem este să luăm o oală de dimensiuni mai mari în care să turnăm toată cantitatea de lapte, dar și smântâna lichidă. Tot aici am adăugat și zahărul normal, cel vanilat, moment în care vom pune oala pe foc și vom amesteca din când în când până când zahărul se va topi complet. În momentul în care conținutul ajunge la punctul de fierbere, vom lua oala de pe foc și vom lăsa amestecul să se răcească timp de aproximativ 5 minute.
- Într-un alt bol de dimensiuni mai mari am adăugat laptele praf, iar imediat apoi, treptat, vom începe să adăugăm și amestecul de lapte din oală, amestecând cu ajutorul unui tel, de această dată, pentru a nu se forma cocoloașe. Crema obținută se acoperă cu o folie alimentară și se lasă deoparte pentru a se răci complet.
- Acum vom avea nevoie de un alt bol, de dimensiuni mai mari, în care vom așeza untul, pentru a-l mixa timp de aproximativ 2 minute, adăugând ulterior în crema noastră de lapte, treptat, timp în care vom amesteca în această compoziție cu mixerul, la viteză medie, pentru ca toate ingredientele să se combine frumos. Nu în ultimul rând, adăugăm și iaurtul în crema noastră, și amestecăm tot cu mixerul pentru ca acesta să se încorporeze așa cum trebuie.
- Acum că toate ingredientele noastre sunt gata, tot ce trebuie să facem este să asamblăm desertul. Vom scoate blatul din tavă, vom îndepărta hârtia de copt și îl vom tăia pe orizontală, în 2 părți cât se poate de egale. Partea de blat care se va așeza deasupra desertului, se pune momentan înapoi în tavă, iar cealaltă se va așeza pe un platou de dimensiuni mai mari.
- Preparăm și siropul, amestecând apa, zeama de lămâie și zahărul pudră, iar jumătate din acest sirop se va pune pe prima partea a blatului. În continuare, vom începe să întindem și crema noastră peste blatul însiropat, iar cu ajutorul unei spatule vom uniformiza stratul, pentru ca ulterior să așezăm deasupra și cea de a 2-a jumătate de blat, pe care o vom insiropa și pe aceasta.
- Tot ce trebuie să mai facem acum este să pregătim glazura, ceea ce înseamnă că într-o oală de dimensiuni potrivite vom turna smântâna lichidă, vom rupe în jumătăți tabletele de ciocolată, respectiv în bucăți, iar momentul în care smântâna lichidă a devenit fierbinte, le vom pune în oală și pe ele. Amestecăm până când ciocolata se va topi complet, obținând astfel glazura de care avem nevoie. Înainte de a decora prăjitura, trebuie să o lăsăm să se răcească timp de aproximativ 10 minute.
- După acest interval de timp, vom așeza deasupra un strat considerabil de glazură de ciocolată, iar rețeta de astăzi este gata de servit, după ce va sta în frigider timp de câteva ore. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.