Chef Ștefan Popescu a explicat, pas cu pas, cum pregătește un desert cu cireșe.
Chef Ștefan Popescu reușește de fiecare dată să îi surprindă pe toți cei care îl urmăresc cu preparate inedite, iar din doar câteva ingrediente, reușește să transforme farfuriile în adevărate opere de artă. A trecut de la cariera militară, la bucătărie, iar acesta a învățat arta culinară în Anglia, după care s-a întors în țară pentru a duce mai departe toate trucurile învățate în bucătărie. De la cele mai simple feluri de mâncare, până la deserturi complexe și mâncăruri exotice, bucătarul explică, pas cu pas, ce trebuie să facem pentru a petrece timp de calitate printre ingrediente.
Cum pregătește chef Ștefan Popescu prăjitura cu cireșe?
Pentru că sezonul cireșelor a venit, chef Ștefan Popescu a pregătit un desert cu vedeta acestui sezon, așa că a început să facă blatul ca de chec, timp în care a caramelizat și cireșele în tigaie.
Ingrediente blat:
- Lămâie
- Zahăr brun
- Ouă
- Făină
- Extract de vanilie
- Cireșe caramelizate în tigaie
Ingrediente cremă vanilie:
Citește și: ”Super gripa” a ajuns în România. Care este primul simptom- kanald.ro
- Zahăr
- Lapte
- Smântână
- Ouă
- Amidon
- Păstaie de vanilie
„Este sezonul cireșelor. Haideți să vă arăt cum să faceți o prăjitură cu cireșe și sos de vanilie, fantastică. Să înceapă rețeta. Caramelizăm un pic cireșele. Zahăr brun și un pic de lămâie. Se bat ouăle, făina, coaja de lămâie, extract de vanilie. Tava. Luăm totul, nu lăsăm niciun pic. Punem cireșele și adăugăm la cuptor la 175 de grade, timp de 30-35 de minute. Pentru crema de vanilie avem nevoie de zahăr, lapte, smântână, ouă, amidon și păstaia de vanilie, zahăr, gălbenuș, restul de amidon și se bat. Se adaugă laptele fierbinte peste gălbenușul de ou, încet. Gătim la foc mic până în jur de 180 de grade. Trebuie să o lăsați să se răcească mai mult, că tot e sezonul cireșelor.”, a povestit chef Ștefan Popescu.
@chefstefanpopescu Astăzi ne îndulcim cu o prăjitură pufoasă cu cireșe caramelizate și cremă fină de vanilie 🍒 ✅Ingrediente blat: 300 g ou 210 g zahăr tos 210 g făină albă cernută 120 g unt topit 6 g praf de copt 5 g extract de vanilie 5 g coajă de lămâie ✅Ingrediente cireșe caramelizate 450 g cireșe fără sâmburi 60 g zahăr brun 15 ml suc de lămâie 1/2 baton scorțișoară opțional ✅Ingrediente cremă fină de vanilie 250 ml lapte integral 80 ml smântână lichidă (35% grăsime 70 g zahăr 4 gălbenușuri de ou (aprox. 35 g) 20 g amidon de porumb 1buc Pastaie de vanilie #retete #prajituri #prajituridecasă #chefstefanpopescu #dulce #dulciuri #cirese ♬ Best Day Of My Life- dimmysad