De această dată, bucătarul Roxana Blenche a dezvăluit o rețetă inedită de desert, și anume: prăjitura cappuccino.
Recent, Roxana Blenche a pregătit o rețetă inedită de desert, pe care a dorit să o împartă cu urmăritorii săi de pe Instagram, acolo unde a postat un filmuleț în care a explicat pas cu pas cum se poate obține această prăjitură cappuccino, perfectă pentru întâlnirile de familie.
Prăjitura cappuccino, preparată de Roxana Blenche
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Ingrediente
Pentru blat
- 10 albușuri de ou+ 2 gălbenușuri
- un praf de sare
- un plic de praf de copt
- 2 plicuri de zahăr vanilat+ 17 linguri de zahăr
- 2 linguri de ulei de floarea-soarelui
- 9 linguri de făină, cernută
- 100 g semințe de mac
Pentru cremă
Citește și: Ce pățești dacă faci live pe TikTok sau Facebook din cabina de vot?- stirilekanald.ro
- 80 g ness
- 200 ml lapte fierbinte
- 8 gălbenușuri de ou
- 150 g zahăr
- 3 linguri de făină+ 3 linguri de amidon
- 500 ml lapte
- 300 g unt (82% grăsime)
Pentru asamblare și decor
- biscuiți
- cafea
- frișcă
- ness
Mod de preparare
- “Vom face rețeta de prăjitură cappuccino. Pentru rețeta de astăzi o să folosim robotul.
- Avem nevoie de 10 albușuri de ouă temperate, adică la temperatura camerei, peste care o să adăugăm un praf de sare și pornim robotul.
- Aici avem un plic de praf de copt, peste care punem 2 gălbenușuri din cantitatea de gălbenușuri, după care cealaltă parte o lăsăm pentru cremă.
- În robot adăugăm 2 plicuri de zahăr vanilat, după care punem 17 linguri de zahăr, treptat, în compoziție.
- Adăugăm și 2 linguri de ulei de floarea-soarelui peste gălbenușuri și praful de copt și le punem direct în compoziție.
- Acum o să schimbăm paleta robotului și punem spatula de amestecare și vom adăuga treptat 9 linguri de făină cernută și vom adăuga și 100 de grame de semințe de mac.
- Acum, compoziția o punem într-o tavă cu hârtie de copt la bază, pe care am uns-o cu unt și am tapetat-o cu făină. Întindem compoziția în tavă. Mergem cu ea la cuptor, la 180 de grade Celsius, timp de 30-35 de minute.
- Acum facem crema și avem nevoie de ness, eu am pus 80 de grame de ness, peste care voi pune 200 de mililitri de lapte fierbinte.
- Am pus 8 gălbenușuri de ou într-o oală, peste care o să adăugăm 150 de grame de zahăr, amestecăm totul foarte bine, iar acum o să adăugăm în compoziție 3 linguri de făină cu 3 linguri de amidon. Amestecăm treptat. Adăugăm apoi cafeaua instant, incorporăm totul foarte bine, iar apoi adăugăm 500 de mililitri de lapte și mergem cu compoziția pe foc, amestecând continuu până se încheagă.
- Am oprit focul și acum o să pun treptat 300 de grame de unt cu 82% grăsime, încorporăm tot untul. Luăm oala de pe foc, punem folie la contact și o lăsăm la rece până se răcește foarte bine.
- Blatul este gata, îl scot pe un grilaj să se răcească frumos cu fața în jos. Crema s-a răcit, o punem în robot și o batem foarte bine. Este gata!
- Vreau să iau un pic din partea de sus a blatului, foarte puțin, mergem așa fin cu cuțitul. Uau… ce fain e blatul! Uitați cât e de frumos!
- Acum punem crema, apoi luăm biscuiți și îi înmuiem în cafea și îi așezăm frumos pe prăjitură. Punem frișcă deasupra, o întindem uniform. Adăugăm ness deasupra, iar acum o lăsăm la rece peste noapte.”, a explicat Roxana Blenche, într-un filmuleț postat pe pagina sa de Instagram.