Vedeta a explicat, pas cu pas, cum pregătește un cheesecake exotic.
Roxana Blenche a surprins de data aceasta cu un desert delicios, exotic, pe care puteți și voi să îl realizați acasă, și anume cheesecake cu fructe tropicale. Aceasta începe prin a adăuga ingredientele necesare pentru blat, care este foarte ușor de făcut, iar după ce este gata, realizează compoziția. Pentru ea are nevoie de ciocolata albă, zeamă de lămâie, zahăr pudră, brânză de vaci, foi de gelatină hidratate, frișcă lichidă, pe care le amestecă foarte bine, iar ulterior vine cu fructele exotice tăiate cuburi.
Ingrediente blat:
- 400 g biscuiți digestivi
- 50 g cacao
- 160 g unt
Ingrediente cremă:
- 1 kg brânză vaci
- 150 g zahăr pudră
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 5 linguri zeamă lămâie
- 100 g ciocolată albă
- 1 lingură ulei floarea soarelui
- 2 foi de gelatină hidratată
- 100 ml frișcă lichidă rece
- Mango
- Fructul dragonului
Topping
- Mango
- 70 g zahăr
- 2 foi gelatină
„Vom face un cheesecake cu fructe tropicale. Avem nevoie de 400 g de biscuiți digestivi pe care îi măcinăm foarte bine la un robot, adăugăm 50 g de cacao, peste care adăugăm 160 g unt topit.
Amestecăm bine și așezăm într-o tavă rotundă, cu diametrul de 28 cm, apăsăm cu fundul paharului. După care avem nevoie de 1 kg de brânză de vaci, 150 g zahăr pudră și blendăm foarte bine. Adăugăm 2 plicuri de zahăr vanilat, 5 linguri de zeamă de lămâie, blendăm totul. Punem 100 g de ciocolată albă la topit, o lingură de ulei de floarea soarelui și 2 foi de gelatină hidratată în apă rece, pe care le punem în compoziție.
Cum pregătește Roxana Blenche toppingul pentru cheesecake?
Citește și: Anunțul momentului pentru români!- stirilekanald.ro
Roxana realizează și un topping deasupra, din mango făcut piure, zahăr și gelatină, iar prăjitura urmează a fi dată la rece peste noapte. „Am luat o bucată de mango și am blendat-o până am făcut-o piure, după care am pus-o într-o tigaie în care am adăugat 70 g zahăr deasupra și am dat drumul la foc să se încălzească. Între timp am mai pus 10 g de gelatină la hidratat, iar când s-a încălzit compoziția, am dat-o prin sită, am pus gelatina în interior și am adăugat-o deasupra, apoi îl lăsăm peste noapte la rece. Produsul este senzațional, aveți un gust exotic, l-am decorat, e delicios.”, a mai spus bucătarul.