Prăjitură imperială, cu două blaturi, cremă de ciocolată și nucă, desertul pregătit de Roxana Blenche. “O prăjitură senzațională, cremoasă și delicioasă, cu diferite texturi.”

Prăjitură imperială, cu două blaturi, cremă de ciocolată și nucă, desertul pregătit de Roxana Blenche. “O prăjitură senzațională, cremoasă și delicioasă, cu diferite texturi.”
Prăjitură imperială, cu două blaturi, cremă de ciocolată și nucă, desertul pregătit de Roxana Blenche. “O prăjitură senzațională, cremoasă și delicioasă, cu diferite texturi.”

Vedeta a pregătit o prăjitură imperială, cu două tipuri de blat și cremă de ciocolată.

Roxana Blenche a realizat o prăjitură delicioasă, cu două tipuri de blat și cremă albă, iar aceasta a dezvăluit pas cu pas, cum le pregătește pe toate. 

Ingrediente primul blat:

  • 6 linguri făină
  • 3 linguri cacao
  • 6 ouă
  • un praf de sare
  • 10 linguri zahăr
  • jumătate plic praf de copt
  • o lingură apă clocotită
  • 1 plic praf copt

Ingrediente al doilea blat:

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

  • 4 albușuri
  • un praf sare
  • 6 linguri zahăr
  • zeamă lămâie
  • 300 g nucă măcinată
  • 4 linguri făină

Ingrediente cremă:

  • 4 gălbenușuri
  • 200 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 4 linguri făină
  • 300 g unt
  • ciocolată
  • 100 g frișcă lichidă
  • Miez de nucă pentru decor

Roxana începe prin a amesteca ingredientele pentru primul blat, pe care îl lasă la cuptor la 180 de grade până când este gata. 

“Prăjitură imperială super delicioasă. Este o rețetă ideală. Dăm prin sită șase linguri de făină cu trei linguri de cacao. Între timp separăm șase ouă. Punem albușul de la ouă cu un praf de sare și îl batem foarte bine la robot. Adăugăm peste ele 10 linguri de zahăr. După ce s-a spumat, punem jumătate de plic dintr-un praf de copt și îl stingem cu o lingură de apă clocotită, apoi îl adăugăm în compoziție.
Punem și gălbenușurile rând pe rând, după care adăugăm treptat făină și cacao. 
Pregătim o tavă cu hârtie de copt unsă cu unt și tapetată cu făină și punem compoziția la cuptorul încins, la 180 de grade, sus și jos.”, a spus Roxana Blenche.

Cum realizează Roxana Blenche cele două blaturi pentru prăjitură și crema pentru ele?

Citește și: Coroniță decorată cu cremă de brânză și merișoare, preparată de Roxana Blenche! Desertul surpriză care se poate afla pe masa de Crăciun: "Eu am optat pentru a face mini globuri deasupra, merișoare și frunze verzi!"

Citește și: Statul oferă 800 de lei pensionarilor cu venituri mici, în doua tranșe. Primii bani vor intra în luna aprilie- kanald.ro

Citește și: "Unde nimerea, acolo îi băga cuțitul" O tânără mamă din București a fost măcelărită de propriul soț. Femeia a cerut ca bărbatul să fie monitorizat, dar a fost ignorată- stirilekanald.ro

Citește și: Biscuiți cu cremă de ciocolată, inserție de zmeură și bezea elvețiană, rețeta pregătită de Roxana Blenche. “Sunt super faine și simplu de servit de cei dragi.”

Al doilea blat are în compoziție nucă, adaugă albușurile, un praf de sare, zahăr, zeamă de lămâie și patru linguri de făină pentru consistență, iar acesta merge și el la cuptor. 

“Mergem și facem cel de-al doilea blat. Avem nevoie de patru albușuri, un praf de sare, adăugăm 6 linguri de zahăr. După ce s-au bătut bine, adăugăm un plic de praf de copt stins cu zeamă de lămâie, adăugăm și 300 g de nucă și patru linguri de făină să stea bezeaua bine. Întindem într-o tavă cu hârtie de copt la bază și punem la180 de grade și cel de-al doilea blat.”
, a povestit bucătarul. Între timp, bucătarul realizează crema, iar când blaturile sunt gata, le alternează între straturile de cremă albă, iar deasupra adaugă ciocolată topită și miez de nucă.  “Luăm cele patru gălbenușuri și le amestecăm cu 200 g de zahăr de zahăr vanilat, 4 linguri de făină, două linguri de amidon, adăugăm 1 l de lapte și mergem cu ea pe foc. După ce s-a întărit, adăugăm 300 g de unt tăiat cuburi și incorporăm foarte bine. Lăsăm să se răcească crema, punem foilie de contact. Am făcut un sirop simplu din apă cu zahăr, iar între timp pornim funcția de încălzire a robotului. Am pus 400 g de ciocolată la topit, cu 100 g de frișcă lichidă. Am bătut și crema de vanilie. Blatul de cacao l-am tăiat în două, l-am însiropat, am adăugat o parte din cremă, am uniformizat, după care am adăugat blatul de nucă. Acesta nu se însiropează. Adăugăm cremă din nou, după care venim cu cealaltă jumătate de blat deasupra, o însiropăm și pe aceasta. Adăugăm compoziția de ciocolată topită cu frișcă lichidă deasupra. Doamne, ce bun este! Am decorat cu nuci și avem o prăjitură senzațională, cremoasă și delicioasă, cu diferite texturi.”, a mai spus chef Roxana Blenche.



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Ruladă de porc, cu pui, preparată de Roxana Blenche! Care sunt secretele dezvăluite de celebrul bucătar, pentru masa de Crăciun? "Aceasta se numește “farsă”, în bucătărie, adică lipește!"

Cum arăta Laura Vicol, acum 10 ani. Imaginile au rămas pe internet, deși ea e acum ”alt om”

Liviu Guță îi dă replica lui Culiță Sterp. Ce l-a deranjat la declarațiile făcute de colegul său de breaslă: „Nu mi se pare corect”

De unde a fugit, de fapt, cangurul alb filmat pe străzile Bucureștiului? Poliția a elucidat misterul

Ce semne a primit Claudiu Molnar, după decesul soției sale: „A aprins-o în dormitor...”

Celebra Miray Daner, protagonista noului serial “Dragoste fără hotare”, apariție emoționantă în compania celei mai importante și iubite persoane din viața sa! Iată cum a fost surprinsă îndrăgita actriță 

VIDEO „Ne este foarte frică”. Măcelul din Urziceni. Atacatorii au fost capturați


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies