Biscuiți cu cremă de ciocolată, inserție de zmeură și bezea elvețiană, rețeta pregătită de Roxana Blenche. “Sunt super faine și simplu de servit de cei dragi.”

Biscuiți cu cremă de ciocolată, inserție de zmeură și bezea elvețiană, rețeta pregătită de Roxana Blenche. “Sunt super faine și simplu de servit de cei dragi.”
Biscuiți cu cremă de ciocolată, inserție de zmeură și bezea elvețiană, rețeta pregătită de Roxana Blenche. “Sunt super faine și simplu de servit de cei dragi.”

Vedeta a pregătit biscuiți pentru masa de Crăciun.

Acum, că sărbătorile de iarnă se apropie, Roxana Blenche vine în ajutorul iubitorilor de dulce și pregătește o rețetă delicioasă pentru sărbători.

Ingrediente biscuiți:

  • 500 g făină
  • 40 g zahăr pudră
  • Un plic zahăr vanilat
  • 360 g unt
  • 40 g zahăr pudră
  • 50 g cacao
  • 250 g nucă măcinată
  • 500 g făină

Ingrediente bezea:

  • 7 albușuri
  • Zeamă de lămâie
  • 400 g zahăr

Ingrediente cremă pentru biscuiți:

  • 6 gălbenușuri
  • 150 g zahăr
  • 60 ml lapte
  • Sare
  • Cacao
  • Unt

Ingrediente inserție:

  • 500 g zmeură
  • 3 linguri zahăr pudră
  • 100 ml apă
  • Zeamă lămâie
  • 3 linguri amidon

Roxana începe prin a adăuga cu exactitate toate ingredientele pentru biscuiții realizați în casă, iar când aluatul este gata, îl lasă la frigider pentru a se întări complet. “Facem biscuiți de Crăciun și avem nevoie de 500 g de făină, la 200 g de unt, peste care adăugăm 40 g de zahăr pudră.

Adăugăm și un plic de zahăr vanilat, 20 g și punem 50 g de cacao. Începem să amestecăm totul foarte bine. Acum adăugăm 250 g de nucă măcinată și 500 g de făină treptat, după care completăm cu încă 160 g de unt și lăsăm totul să se malaxeze. Aceasta este compoziția, acum scoatem aluatul, îl punem într-o folie de prospețime și îl băgăm la frigider timp de o oră.
Acum îl modelăm frumos la mână.”,
a spus Roxana Blenche.

Cum pregătește Roxana Blenche bezeaua pentru biscuiți

Citește și: Ruladă de porc, cu pui, preparată de Roxana Blenche! Care sunt secretele dezvăluite de celebrul bucătar, pentru masa de Crăciun? "Aceasta se numește “farsă”, în bucătărie, adică lipește!"

Citește și: Ce a pățit Roxana Blenche când a mers spre o filmare. Cunoscutul bucătar a cerut ajutor pe rețelele de socializare. “E nasoală rău situația, așa că dacă știți, m-ar ajuta foarte mult.”

Cât timp aluatul stă la frigider, Roxana începe să facă bezeaua elvețiană, care este lăsată la cuptor aproximativ 3 ore. “Am pus șapte albușuri de ou, puțină zeamă de lămâie și adăugăm 400 g de zahăr. Sună mult, dar așa se face bezeaua elvețiană. Adăugăm un praf de sare, amestecăm și mergem cu ea să o încălzim la bain- marie. Încălzirea se face la 70 de grade. Dacă nu aveți termometru acasă, trebuie să știți că 70 de grade se ating la 4 minute de la punctul de fierbere.

Acum îl punem în robot sau amestecăm de mână foarte bine, undeva la 10 minute, la viteză mare, ca să se răcească albușul de ou. Acum, cu ajutorul unui poș, facem bezele.”, a mai spus bucătarul.

Modul de preparare al cremei pentru biscuiți

/www/cdn.knd.ro/media/521/2864/1757/20446966/1/roxana-blenche-prajituri-3.jpg

Citește și: Rezumat episodul 54 „Fata de la fereastră”, difuzat în 19 decembrie la Kanal D: Un bărbat misterios o sună pe Feride și îi spune că vrea să vorbească cu fiica lui- kanald.ro

Citește și: Profesoară de 31 de ani, înjunghiată mortal de un elev din clasa a VIII-a! Un copil de numai 4 anișori a rămas acum orfan- stirilekanald.ro

Următorul pas este crema de ciocolată cu care vor fi umpluți biscuiții, astfel aceasta reușește să o pregătească rapid, din câteva ingrediente. “Punem gălbenușurile de ou într-un vas pentru bain -marie și adăugăm 150 g de zahăr și batem gălbenușurile. Bezeaua este la cuptor, la 180 de grade. Adăugăm 50 ml de lapte în gălbenușuri, cacao, iar acum stau cu crema la bain-marie până când se gătește. Crema este gata, iar acum adăugăm unt treptat care se va topi la contact și lăsăm să se răcească complet. Bezelele le-am ținut 110 grade timp de o oră, după care am schimbat temperatura la 90 de grade încă două ore. Sunt crocante și sunt frumoase.”, a mai spus aceasta.

Cum pregătește Roxana Blenche biscuiții pentru masa de sărbători

/www/cdn.knd.ro/media/521/2864/1757/20446966/1/roxana-blenche-biscuiti2.jpg

După ce aluatul a stat la frigider, îl împarte în două și îl întinde pentru a face biscuiții cu ajutorul unei forme, apoi pregătește și inserția de zmeură și asamblează biscuiții. “Am scos aluatul pentru biscuiți din frigider și îl divizăm în două părți egale, după care începem să îl întindem. Am întins aluatul și am luat această formă rotundă ca să fac biscuiții. Biscuiții îi pun la copt la 210 grade, 10-11 minute. Am pus într-un vas 500 g de zmeură congelată, 3 linguri de zahăr pudră și 100 ml de apă și lăsăm puțin pe foc.

/www/cdn.knd.ro/media/521/2864/1757/20446966/1/roxana-blenche-biscuiti.jpg

Adăugăm și zeama de la o jumătate de lămâie, adăugăm și trei linguri de amidon și amestecăm încontinuu. Este gata, s-a terminat în aproximativ câteva minute. Acum luăm crema pe care o punem într-un poș. Avem cremă și inserția. Acum, cu ajutorul poșului punem cremă, inserția, după care punem capacul de bezea și aplatizăm puțin, după care luăm prăjiturica, o scufundăm în ciocolată și avem gata turnulețele umplute cu cremă de ciocolată. Sunt super faine și simplu de servit de cei dragi.”, a mai spus Roxana Blenche.

/www/cdn.knd.ro/media/521/2864/1757/20446966/1/roxana-blenche-retete-96.jpg

@blenche.roxana Reteta Caciula lui Mos Craciun ❤️🥹🎅🎅🎅🎅🎅 #blenche ♬ sunet original- BLENCHE ROXANA



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Ce a pățit Roxana Blenche când a mers spre o filmare. Cunoscutul bucătar a cerut ajutor pe rețelele de socializare. “E nasoală rău situația, așa că dacă știți, m-ar ajuta foarte mult.”

Cine este prietena ta cea mai bună, în funcție de zodie

Veștile de care românii se temeau! Legea tocmai a fost publicată în Monitorul Oficial. Taxele și impozitele vor exploda începând cu ianuarie 2026

Două cazuri diferite, dar cu un final tragic: "Ne-a străfulgerat pe toţi". Marco a fost găsit mort după un majorat, iar Andreea Cuciuc a murit după Balul Bobocilor. ASEMĂNĂRILE dintre cele două situații sunt îngrijorătoare și dureroase

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

Hande Erçel iubește din nou: „Este o situație foarte nouă!” Iată cine este chipeșul bărbat care i-a furat inima celebrei actrițe

Tragedie într-o școală din Rusia. Un elev de 10 ani a fost ucis de un coleg de 15 ani. Criminalul a filmat atacul


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies