Porc in crusta de boabe de mustar si piper


Pentru o seara perfecta in familie poti incerca sa prepari rapid aceasta reteta usoara de porc in crusta de boabe de mustar si piper.

Ingrediente:

450 gr cotlet de porc,
2 linguri boabe de muştar,
2 linguri boabe de piper negru,
3 linguri sare,
3 linguri ulei.

Mod de preparare:

Se spală carnea, de mai multe ori, în apă rece. Se aşează pe prosoape absorbante, pentru a înlătura apa de pe carne care se pune apoi pe un pat de sare. Tăvălim carnea prin sare şi o dăm la rece pentru 3-4 ore.

Odată scoasă carnea de la rece, se înlătură sarea în exces şi se unge cu ulei, apoi se tăvăleşte prin boabele de muştar şi piper negru.

Se încălzeşte cuptorul la 165 grade şi se introduce carnea pentru 1 oră. Dacă doriţi o crustă crocantă, pentru ultimele 10 minute puteţi creşte temperatura cuptorului până la 200 grade.

După ce scoateţi carnea din cuptor, lăsaţi-o să se răcească la temperatura camerei pentru 5- 10 minute, apoi o puteţi porţiona.

Serviţi cotletul alături de garnitura preferată: în cazul de faţă, cu piure de cartofi, verdeaţă şi usturoi.

Sursa


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

Care este adevăratul nume al frumoasei Bernadett de la ”Puterea Dragostei”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri